Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Mark van der Zalm

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Mark van der Zalm

📁 Zondag 📅 maandag 22 augustus 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Mark van der Zalm

Mark van der Zalm is een geboren en grotendeels getogen Westlandiaan. Hij is met zijn 19 jaar een van de jongste spelers in de A-selectie. Dit seizoen ging hij over van de A-junioren naar de A-selectie van Edwin Grünholz. .

Hij begon met voetballen bij de 4-5 jarigen van Westlandia. In de E- junioren vertrok hij voor 4 jaar naar Sparta. Als eerstejaars C kwam hij weer terug. Bij Sparta maakte hij stappen in handelingssnelheid en techniek.

Een hoogtepunt in de korte carrière van Mark is de bekerfinale tegen Excelsior Rotterdam in de A1.”Ik was aanvoerder van dat team. Een aantal basisspelers ontbraken en we speelden met jongens uit de B1. Als aanvoerder moest ik die jongens aansturen. Dat verliep goed en gaf me veel voldoening. Ik leidde het team. We wonnen die wedstrijd met 4 – 2.”

Mark wil zich dit jaar goed door ontwikkelen in de A - selectie. Daarnaast vindt hij het leuk om dicht tegen het eerste te zitten of mogelijk zelfs bij het eerste.

Hij is een aanvallende middenvelder en aanvaller. “Ik sta eigenlijk op een positie, waar een plek over is.”

Tot zijn grote verrassing stond hij in de eerste competitiewedstrijd tegen OFC meteen in de basis. Hij speelde een uur mee. “Het was een lastige wedstrijd en we speelden niet goed. We kwamen op 1 – 1. Het was jammer dat we die gelijke stand niet konden vast houden.”

Mark maakte overigens vorig seizoen in de wedstrijd tegen Quick al zijn debuut in Westlandia 1

Meters en minuten mogen maken in Westlandia 1. Daarop hoopt Mark van der Zalm voor dit seizoen.

JvdM