Home » Senioren » Zondag » Drie nieuwe gezichten in de zondagselectie

Drie nieuwe gezichten in de zondagselectie

📁 Zondag 📅 dinsdag 06 september 2016
Drie nieuwe gezichten in de zondagselectie Drie nieuwe gezichten in de zondagselectie Drie nieuwe gezichten in de zondagselectie

Ivailo Staal

Met zo’n exotische naam zou je het niet verwachten, maar Ivailo komt uit Wateringen, zijn vader heet Jan Staal en hij begon op 6-jarige leeftijd met voetballen bij KMD. Een jaar later ( hij kon net een beetje lezen) speelde hij bij Sparta. Een jongensdroom, die al op heel jonge leeftijd uitkwam. Hij speelde daar enkele jaren. Hij ging daar weg, toen hij niet meer opgehaald kon worden met een busje. Hij koos voor ADO, speelde daar twee jaar en moest toen plaats maken. Vervolgens koos hij voor de jeugd van Westlandia. ”Ik speelde samen met Jeroen Spruijt, Vince Olsthoorn, Timothy le Duc en anderen. En ik heb Knaap als leider gehad.” Ivailo kende Westlandia al. Hij ging vervolgens van West- naar Haaglandia.

Het hernieuwde contact met Westlandia verliep via Edwin Grünholz. Bij Haaglandia Ivailo heeft eerder getraind onder de huidige Westlandia-trainer, toen hij bij Haaglandia doorstroomde van de A-junioren naar de senioren.

Weer terug op De Hoge Bomen heeft hij het zeer naar zijn zin, we hebben een leuke groep en de sfeer is goed.

Hij hoopt zich verder te ontwikkelen en hij ziet het ook als leerzaam om in een andere groep te spelen en onder een andere training.

Ivailo’s favoriete positie in het veld is: centrale verdediger. Edwin Grünholz heeft hem echter op het middenveld gezet. In de derde competitiewedstrijd thuis tegen HSC’21 ruilde hij van positie met Marko vd Knaap en speelde toen in het centrum van de verdediging.

Zijn verwachtingen?

” We hebben een sterke verdediging, met 6 uit 3 maken we een goede start en wellicht valt er dit seizoen wat te halen.”

Jedsel Markes

Jedsel Markes is 23 jaar geleden geboren op Curaçao. Toen hij 7 jaar was kwam hij naar Nederland. Hij woont in Delft en begon zijn voetbalcarrière bij Wippolder. Hij speelde ook bij DHC. Vorig seizoen voetbalde hij bij RKAVV.

Westlandia-trainer Edwin Grünholz belde hem met de vraag of hij geïnteresseerd was om bij Westlandia te komen spelen. Het leek hem wel wat: “Westlandia is een mooie club, een grote vereniging, eigenlijk was al zeker dat de ploeg zou promoveren en een stapje hogerop sprak me wel aan”.

Jedsel is nu 2 maanden Westlandiaan en hij is wel tevreden over zijn overstap. “Er is hier een goede sfeer, iedereen helpt je en betrekt je overal bij”. Hij kende eigenlijk niemand uit de selectie, maar hij voelt zich al behoorlijk thuis op “De Hoge Bomen”.

“In de eerste competitiewedstrijd uit tegen OFC was ik er niet bij. In de wedstrijden erna ben ik steeds in de basis begonnen. Langzamerhand wordt mijn spel beter en ik heb al 3 assists op doelpunten”.

Ook vandaag weer, thuis tegen HSC’21. “Ik ging mijn man voorbij en kwam ongeveer bij de achterlijn uit. Ik zag de keeper komen en  ik zag  Rémon van Bochoven richting  de tweede paal gaan. Ik stiftte de bal over de keeper op het hoofd van Rémon. Die kopte de bal binnen. Dat doelpunt was ook de winnende. Ja dat was mooi”.

Adnan Bajic

De ouders van Adnan kwamen indertijd uit Bosnië naar Nederland. Hij werd geboren in Zeist, later verhuisde het gezin naar Maassluis. VDL was de vereniging waar Adnan zijn eerste doelpunten maakte. Rond zijn 10-de jaar werd hij door Ricky van den Bergh voor Sparta gescout. Daar kreeg hij zijn jeugdopleiding. Hij werd geselecteerd voor het Nederlandse team onder 15, onder 16 en onder 17 en was met het laatste team actief op het WK in Mexico. Na Sparta ging hij naar FC Dordrecht. Vorig seizoen kwam hij uit voor RKC Waalwijk en speelde 12 wedstrijden in de Jupiler League. De ploeg eindigde op de voorlaatste plaats. Hij besloot te vertrekken en kreeg de mogelijkheid om op De Hoge Bomen te komen spelen.

Adnan, 22 jaar pas, kreeg ook te maken met een andere kant van het voetballen. Hij liep drie grote blessures op achtereenvolgend op zijn 17-de, 18-de en 19-de jaar.

Een ernstige scheenbeen blessure na een duel met Karim Rekik (nu Olympique Marseille). Daarna brak hij een botje in de enkel af. Zijn laatste blessure was een deuk in het voorhoofd.

Vorig seizoen, toen Adnan bij RKC speelde, besloot hij om te kiezen voor een maatschappelijke carrière. Hij schreef zich in voor de opleiding Topsport Management en Ondernemerschap, een opleiding speciaal gericht op voetballers/topsporters.

En hij kreeg de mogelijkheid om op De Hoge Bomen te spelen.

In de eerste wedstrijd speelde hij in de basis. ‘Helaas verloren we die wedstrijd, in de twee volgende wedstrijd viel ik in.’ Tegen Hercules maakte hij de 4 – 0.

‘Ik wil de kop weer fris krijgen en lekker spelen, we hebben een goede groep en de trainer zorgt ervoor dat er een goede sfeer is. Het is ook gezellig, na de training blijft iedereen nog hangen.’