Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Brandon Zigo Tichem

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Brandon Zigo Tichem

📁 Zondag 📅 maandag 19 september 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Brandon Zigo Tichem

In de sensationele wedstrijd Westlandia zo1 tegen De Dijk maakte Brandon zijn eerste speelminuten. Hij had een goede actie langs de zijlijn met een schot voorlangs. Hij vond het een leuke wedstrijd met veel doelpunten. ‘Dat debuut smaakt naar meer’, laat hij weten. Dat hij niet eerder debuteerde, was voor hem wel even slikken: ’want je weet dat je het kan’’.

Brandon is door zijn Spaanse vader en zijn Roemeense moeder vernoemd naar Brandon Lee, zoon van de onbetwiste koning van de Kung Fu, de legendarische oosterse vechtmachine Bruce Lee.

Zijn vader, eigenaar van’ Kickin It Sports’ in Zoetermeer had als wens dat zijn jongste zoon zou gaan voetballen. Hij kende blijkbaar het lied ‘Jimmy, als hij maar geen voetballer wordt’ van Boudewijn de Groot niet. Brandon ging voetballen en bleek talent te hebben. Hij is een rechtsbenige middenvelder.

Het voetballen begon voor Brandon bij SV DSO in Zoetermeer. Hij speelde ook voor FC Zoetermeer. Weer terug bij DSO meldde Ajax zich, waar hij enkele jaren stage liep.

Hij stapte over naar Alphense Boys. Daar maakte hij als 16-jarige zijn debuut in het eerste team in een wedstrijd tegen de amateurs van SC Feyenoord. Brandon scoorde bij zijn eerste balcontact. De volgende dag belden ‘de grote 3’: Ajax, PSV en Feyenoord. Hij had de clubs voor het kiezen.

Brandon koos voor Feyenoord, want hij was Feyenoord fan en op dat moment stroomde bij de Rotterdamse club veel eigen jeugd door naar de selectie.

Met de A van Feyenoord werd hij kampioen van Nederland met spelers als Vincent Janssen, Rick Karsdorp, Sven van Beek en Tonny Vilhena. Hij is dan 17 jaar.

Vervolgens koos Brandon niet voor het belofteteam van Feyenoord maar van een lager spelende club NAC Breda. Dat bleek een slechte keuze en een minder leuk jaar.

Hij ging naar de topklasser VVSB en beleefde onder trainer Wilfred van Leeuwen 2 leuke jaren met als hoogtepunt het spelen van de halve finale in het toernooi om de KNVB-beker.

Na 2 jaar in Noordwijkerhout koos Brandon ervoor om te vertrekken. Hij wilde naar een ploeg die aanvallend voetbal speelt. ‘Het voetbal en spelers spraken me aan’. En constateert hij: ’er is een goede sfeer tijdens thuiswedstrijden’.

Tot slot gooit Brandon er nog een mooie voorspelling uit: ‘We gaan nog hoog eindigen’.

JvdM