Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Henry Ugwunna Chidozie

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Henry Ugwunna Chidozie

📁 Zondag 📅 maandag 26 september 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Henry Ugwunna Chidozie

Zijn voetbalseizoen begon bij vv Haaglandia. Voor die club speelde hij de beker- wedstrijd tegen Ajax zaterdag, scoorde een doelpunt en kreeg een paar dagen later te horen dat vv Haaglandia ophield te bestaan als vereniging. Toen kwam al heel snel Westlandia in beeld, want  Henry kende Edwin Grünholz en enkele spelers, die hem waren voorgegaan naar Naaldwijk.

Bij vv Haaglandia werd hij voor het gemak Chido genoemd. Zijn naam is voor ons nogal een tongenbreker: Henri Ugwunna Chidozie. Henri is geen probleem, dan ‘Oewoena’, en ‘Sjiedoosie’. Hij is geboren in 1989  in Lagos in Nigeria. Ugwunna is zijn tweede naam en betekent in het Nigeriaans: ‘vaders trots’.

Het gesprek gaat in het Engels/Nederlands, Henry is bezig met het leren van Nederlands. Dat lukt hem eigenlijk best aardig.

Toen hij 6/7 jaar oud was, werd hij gescout door de Pepsi Academie in Lagos. Daar heeft hij zijn voetbalopleiding gehad. Hij speelt het liefst op nummer 9, als ‘center forward’ .  Op zijn 19-de vertrok hij uit Nigeria om in het buitenland te gaan voetballen. Allereerst ging hij  naar Zuid Amerika. Hij speelde een half jaar in Argentinië en 3 jaar in Brazilië. Vervolgens trok hij naar Europa. Eerst kort naar Nederland, want hij had in Brazilië een Nigeriaanse spelersmakelaar, die in Nederland woonde  om vervolgens 1½ jaar in Finland te gaan spelen. Vanwege de lange winter ging hij terug naar Nederland. Hij heeft hier ook familie wonen.

Henry is blij dat hij naar Westlandia kon komen na het uiteenvallen van vv Haaglandia. Hij prijst de organisatie van Westlandia en de kwaliteit van de  selectie en hij noemt de spelers ‘dedicated’.

Afgelopen zondag had Henry een basisplaats uit bij OJC Rosmalen. Hij vond, dat hij nog meer moest doen. Het is belangrijk dat we zondag (tegen Juliana ‘31) winnen, zodat de ploeg meer vertrouwen krijgt.

We spreken Henry om 21.45 uur na de training, maar hij heeft niet zoveel tijd, want hij gaat snel naar huis, met de auto naar het station en dan met de trein naar Roosendaal.

JvdM

Foto: Cor Spruijt