Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Lars van den Berg

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Lars van den Berg

📁 Zondag 📅 zaterdag 29 oktober 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Lars van den Berg

Lars van den Berg is niet nieuw bij Westlandia, maar wel nieuw bij de zondagselectie. Hij kwam met enkele andere spelers over uit wat vorig seizoen nog de A - junioren heette. Tegenwoordig heet het O 19 ( Onder 19 jaar).

Hij speelt als centrale verdediger of middenvelder. Zo’n beetje de plek van Marko van der Knaap.

Lars voetbalt vanaf de E – junioren bij Westlandia. Tussendoor maakte hij een uitstapje naar Sparta, waar hij 4 jaar speelde. Hij kwam in een andere wereld dan de ’ideale schoonzonen in de dop’ van Westlandia. Bij Sparta moest hij voor zich zelf opkomen. Hij heeft er wel veel geleerd, maar na 4 jaar wilde hij weg bij de ‘Kasteelclub’. Hij was het plezier in het voetballen kwijt geraakt en keerde terug naar De Hoge Bomen.

Hij vond de twee jaren in A1 zijn beste jaren. Het klikte met de trainer. Het team speelde op een heel hoog niveau. De afloop van zijn laatste seizoen bij de jeugd was heel bijzonder met nacompetitie tegen Fortuna Sittard en de bekerwinst tegen Excelsior Rotterdam op het veld van Velo. Alleen…. juist die wedstrijd miste Lars door een schorsing.

De overgang naar de senioren is een grote sprong in het diepe van de zondagselectie. Lars wil zo veel mogelijk leren om zo snel mogelijk op het niveau van zondag 1 te komen. In het begin vond hij die overgang lastig. Nu gaat het beter. Als A- junior maakte hij al zijn debuut in de hoofdmacht. In de thuiswedstrijd tegen De Dijk viel Lars in. Lars heeft ook al minuten gemaakt in de Derde Divisie. Uit tegen HBS startte hij in de basis, hij speelde op het middenveld. Lars was niet zo tevreden over zijn spel. ’Ik heb de kans niet gepakt, het kan beter’.

Lars beseft dat hij zeker nog kansen krijgt en dat hij wat geduld moet hebben.

JvdM