Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Thierry Seaw

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Thierry Seaw

📁 Zondag 📅 zondag 30 oktober 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Thierry Seaw

Thierry is echt een nieuw gezicht bij Westlandia. Hij komt uit Rotterdam en speelde daar bij TPP Rotterdam, een zaalvoetbalvereniging die in de eredivisie uitkomt. Hij was daar 1½ jaar actief als zaalvoetballer, toen hij besloot terug te gaan naar het veldvoetbal. Hij trainde aan het einde van het vorige seizoen een keer mee bij de zondagselectie van Edwin Grünholz. Dat was een goede training en hij besloot om over te stappen naar Westlandia.

Thierry’s achternaam Seaw ( uit te spreken als Sjaauw) verwijst naar China. De opa van  zijn vader was Chinees, maar zijn ouders komen uit Suriname en Thierry is een geboren Rotterdammer die nu in het ‘wilde Westland’ voetbalt. Thierry is 25 jaar oud en hij speelt als linkerspits of links op het middenveld.

Thierry speelde in zijn jeugd bij Feyenoord en bij Excelsior Rotterdam o.a. met spelers als Jordi Clasie, Georginio Wijnaldum en Jeffrey Bruma. Hij kwam uit voor HVV, Deltasport en FC Boshuizen en scoorde menig doelpunt. Zijn belangrijkste doelpunt maakte Thierry in de jeugd bij Feyenoord, 12 jaar oud uit tegen Ajax in de Arena. Hij schoot de 1 – 0 in het net. Dat was ook de uitslag.

Blessures en de omschakeling van zaalvoetbal naar veldvoetbal waren de oorzaak dat Thierry nog geen minuten heeft gemaakt in Zondag 1. Hij merkt nu, dat hij langzamerhand wedstrijdfit aan het worden is. Het is voor hem wel een teleurstelling, dat hij niet bij de eerste selectie zit.

Maar Thierry weet: ‘Ik moet  mijn best blijven doen en  mijn voeten laten spreken.’

JvdM