Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Stijn van Beek

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Stijn van Beek

📁 Zondag 📅 donderdag 10 november 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Stijn van Beek

Met Stijn van Beek hebben we te maken met de derde keeper van de zondagselectie. Dit seizoen is hij nieuw in de groep van Westlandia zondag 1 & 2. Hij is Naaldwijker en zat op de Joannesschool, wat een goede springplank was naar de F van Westlandia. Hij begon overigens als voetballer. Er was geen vaste keeper en hij keepte ook weleens. Na een half jaar vroeg zijn toenmalige trainer Tim But: ‘Zou je niet willen blijven keepen? Ik vond het wel leuk om in het doel te staan.’ Stijn werd gescout voor Feyenoord en Sparta en speelde enkele jaren bij Spartabij beide clubs. In de B kwam hij weer terug naar het oude nest op De Hoge Bomen en staat inmiddels alweer 3 jaar onder de lat voor Westlandia.

Vorig seizoen keepte hij als eerstejaars A in de A1 en kende een goed seizoen. Bij de zondag selectie vertrok Jesse Lub, de derde keeper op zondag. Stijn had zijn keepersdebuut in de senioren al gemaakt. Dat was in een bekerwedstrijd ergens op een dinsdagavond. Richard van Schie nodigde hem uit voor een gesprek en bood Stijn de mogelijkheid om een jaar eerder al de stap te maken naar de senioren, als derde keeper naar de zondagselectie. Voor mijn ontwikkeling als keeper zou een hoger niveau het beste zijn. Er waren ook gesprekken met Stefan Albers, jeugdcoördinator Westlandia en Marcel Janssen, keeperstrainer bij de zondagselectie. Stijn stapte over naar de zondagselectie. Hij draait met Jari Duijvestijn in een schema van 2 wedstrijden mee als reservekeeper bij zondag 1 en 2 keer keepen in zondag 2. Al vanaf de jeugd krijgt Stijn keeperstraining van o.a. Dave van den Berg. En bij Sparta van John van Beek en Ron Ververs.

Op dit moment is Marcel Janssen zijn trainer. ‘Zijn trainingen zijn heel gevarieerd, elke week is er wel iets nieuws. Ik probeer er van te leren en dingen op te pikken. Ik kijk altijd hoe Edgar en Jari de oefeningen doen om te kijken hoe zij het doen.’ Stijn is heel kritisch over zijn eigen prestaties. Als ik hem vraag naar zijn goede punten noemt hij na enig aarzelen: ’goede trap, meevoetballend, ik heb vorig jaar wel enkele penalty’s gepakt, maar ik vind mezelf geen penaltykiller.’ Stijn ziet zijn eerste jaar bij de senioren als een ‘extra jaar’ waarin hij veel kan leren en waarin hij ‘zoveel mogelijk stappen kan maken om alles wat hij nu leert, mee te nemen naar de komende jaren.’

JvdM