Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Erkan Sensoy

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Erkan Sensoy

📁 Zondag 📅 zondag 20 november 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Erkan Sensoy

Erkan Sensoy kwam ongeveer een jaar geleden( in november 2015) aanwaaien bij Westlandia. Hij was na het seizoen 2014/2015 gestopt bij Haaglandia zaterdag en hij ging een keer kijken bij Westlandia: ‘Want het ging weer kriebelen.’ Ik kende Edwin en Mourad. Toen heb ik Mourad opgebeld, of ik mee mocht trainen.’ Zo kreeg een mooie carriere na een korte onderbreking een vervolg in Naaldwijk.

Voor Erkan begon het voetballen bij de E-tjes van de amateurs van ADO met zijn tweelingbroer Gökhan.’We speelden jaren samen. Hij als rechterspits en ik als linkerspits. Wij speelden dan naar elkaar over en sloegen de midvoor over. Hij speelt nu bij GDA zondag. We lijken ook echt op elkaar’

In de C1 speelde hij bij FC Den Haag. Daarna ging hij naar RVC/Rijswijk aan de Schaapweg, waar hij 3 jaar in de B1 speelde en vervolgens naar de A1 ging. In zijn eerste jaar als A-speler debuteerde hij onder Jan de Jong in het eerste team. Als tweedejaars A-speler speelde hij alle wedstrijden in het eerste van RVC/Rijswijk. Daarna maakte hij een uitstapje van 1 jaar naar Scheveningen zaterdag onder trainer John Blok en een blokje om van 2 jaar naar Kranenburg.

Daarna ging hij naar Haaglandia, min of meer terug naar zijn oude club RVC/Rijswijk en het vertrouwde veld aan de Schaapweg. Hij speelde 9 jaar bij Haaglandia, met een tussenjaar bij Quick Boys en scoorde 87 keer voor deze club.

Erkan ging dus weer trainen bij Westlandia, omdat hij het voetballen miste. Hij is inmiddels 34 jaar oud en hij wil lekker voetballen en ‘ik moet het naar mijn zin hebben.’ Hij stapte wel in in een trein die regelrecht op weg was naar het kampioenschap. Halverwege het seizoen kreeg Erkan een basisplaats in het elftal van Edwin Grünholz dat ook daadwerkelijk het kampioenschap binnenhaalde. ‘Het was mijn eerste kampioenschap in de senioren.’

Dit seizoen heeft Erkan geen basisplaats, maar hij maakt regelmatig speelminuten als invaller. Hij geeft zelf aan, dat hij ‘lichamelijk niet helemaal in orde is  en ook conditioneel is hij niet 100%.

Erkan heeft vertrouwen in de prestaties van het Westlandia. Hij voorspelt dat het team in het eerste jaar in de derde divisie bij de eerste drie eindigt en ‘als het meezit, ……..’ Hij maakte jammer genoeg zijn zin niet af.

JvdM