Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Jeffrey Shu

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Jeffrey Shu

📁 Zondag 📅 maandag 12 december 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Jeffrey Shu

Jeffrey Shu is geboren en getogen in Naaldwijk. Hij is in de F-junioren begonnen bij Westlandia en hij speelt er nog steeds inmiddels als eerstejaars senior in de zondagselectie.

We spreken elkaar na de training op donderdagavond. Er is niet zoveel tijd, want hij moet de bus van 21.46 uur naar Rotterdam halen. Hij woont bij zijn vader in Rotterdam, zijn moeder is verhuisd naar Limburg. Waar hij vroeger op zijn gemak vanuit Kruisbroek, waar zijn moeder woonde naar De Hoge Bomen fietste, is hij nu afhankelijk van busvervoer, stipte vertrektijden en lange reistijden.

Naast het voetballen is er ook nog school. Hij zit in het examenjaar van de VWO en hij heeft er alle vertrouwen in dat dat goed afloopt: ’Ik weet op dit moment al bijna zeker, dat ik slaag.’

In de jeugd speelde hij zoals gezegd bij Westlandia. In de E- en in de D-junioren is hij gescout door ADO en ook een keer door de KNVB. Dat ging om stages.

Op dit moment is hij rechtsback, maar hij speelde in de aanval( in de F ), centraal achterin (in de E ) en als middenvelder (in de D ). Vanaf de C kwam hij op de rechtsbackplaats te spelen.

Jeffrey is niet het type van de robuuste verdediger. In de duels met spitsen probeert hij de duels in de lucht te vermijden en daarna juist in balbezit te komen als de aanvaller de bal aan de voet heeft. In voetbaltaal heet dat, ’gaan voor de tweede bal’. Hij is klein, snel en wendbaar.

Toen hij na het vorige seizoen van de junioren overging naar de senioren moest hij in het begin echt wennen: ‘Conditioneel wordt er veel meer van je gevraagd en het voetbal is fysieker. Het wordt langzamerhand beter, ik krijg meer ervaring en ik ontwikkel me goed. Op de training en in wedstrijden laat ik me goed zien. Ik sta mijn mannetje wel. Bovendien heb ik al een paar keer gescoord.’

Als we om 21.39 uur afscheid nemen ziet hij op zijn telefoon, dat hij de bus nog precies kan halen. Hij komt er wel onze Jeffrey Shu.

JvdM

NB: Jeffrey haalde inderdaad de bus van 21.46 uur nog.

JvdM