Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Jari Priem

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Jari Priem

📁 Zondag 📅 dinsdag 13 december 2016
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Jari Priem

Ja, inderdaad. Jari is vernoemd naar de bekendste Fin in Nederland: Jari Litmanen. En inderdaad de hele familie is Ajaxied.

Zijn wieg stond in Benthuizen en hij ging voetballen bij BSC’68. Als tweedejaars C-speler (13 jaar oud) ging hij naar Alphense Boys, nadat hij door de vereniging uit Alphen a/d Rijn gescout was. Halverwege zijn eerste jaar bij Alphense Boys kreeg hij ineens uitnodigingen om op stage te komen bij ADO en FC Twente. Jari’s keuze viel op FC Twente. Dat betekende verhuizen naar een gastgezin in de omgeving van Enschede, veranderen van school en heel veel voetballen. Hij speelde van zijn 14-de tot zijn 18-de jaar  in ‘Tukkerland’: In de B2, de B1 en  twee jaar in de A1. In die jaren had hij wel regelmatig te maken met blessures aan de lies en de hamstrings. Na 4 jaar kreeg hij te horen: ’voetballen kan je wel, het ligt aan je blessures, dat je niet bij FC Twente kan blijven’. Op dat moment stond FC Twente ook min of meer aan de rand van de afgrond.

Jari stapte over naar FC Dordrecht. ‘Bij die club vond ik niet de professionaliteit die je van  een BVO mag verwachten. Na een gesprek heb ik uiteindelijk mijn spullen ingeleverd. Ik was het plezier in het voetballen kwijtgeraakt.’

Na enige tijd is hij weer op zoek gegaan naar een club. Hij bezocht een paar wedstrijden van Westlandia en stuurde een mailtje, waarin hij aangaf dat hij bij Westlandse ploeg  wilde spelen. Westlandia reageerde snel en nodigde hem uit om mee te trainen.

Dat beviel goed, de jongens waren aardig, de sfeer was goed.’ Deze club paste bij mij.’

Het plezier in het spelletje is inmiddels weer terug. Hij is ook weer blessurevrij, op de normale pijntjes na. Edwin Grünholz maakte vandaag een praatje met hem en had gezegd, dat hij op de goede weg was. Ze spraken ook al een keer over zijn positie. Hij is een linkspoot en speelt als linksback, maar hij kan ook heel goed uit de voeten als linkermiddenvelder. Afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Olympia Gouda scoorde Jari 2 keer. Westlandia zo2 won die wedstrijd met 7 – 2.

In het dagelijkse leven werkt hij bij Volkswagen dealer Van der Velden in Zoetermeer. Het ritje van Benthuizen naar Naaldwijk gebeurt in een Volkswagen Polo. Van de zaak? Na de training zoeft hij met 130 over de A12 terug naar Benthuizen.

JvdM