Home » Senioren » Zondag » Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Marciano Simonis

Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Marciano Simonis

📁 Zondag 📅 maandag 02 januari 2017
Nieuwe gezichten in de zondagselectie - Marciano Simonis

Marciano Simonis is bijna 23 jaar geleden geboren in Ommoord, Rotterdam. Dat hij nu uitkomt voor Westlandia, lag 2½ jaar geleden helemaal niet in de lijn der verwachtingen. Toen speelde hij in Jong Sparta op Het Kasteel.

Zijn eerste club was min of meer om de hoek bij SV Ommoord. Hij speelde daar in de F -, de E - en de D – junioren. Daarna kwam hij bij Sparta, waar hij vanaf zijn twaalfde tot zijn tweeëntwintigste jaar met succes de jeugdopleiding volgde. Er gloorde een profcarrière voor Marciano Simonis en dat is een mooi vooruitzicht voor een jongen van 18/19/20 jaar. Alles was gericht op voetbal. Totdat in mei 2014 het noodlot toesloeg. Marciano speelde als middenvelder bij Jong Sparta. Aan het eind van het voetbalseizoen scheurde hij tijdens de laatste training van het seizoen 2013/2014 de voorste kruisband van zijn rechterbeen en ook zijn meniscus was beschadigd. Er waren twee opties: revalideren of opereren. Er werd gekozen voor revalidatie. Dat nam 3 maanden in beslag. In de aanloop van het nieuwe seizoen was Marciano weer speelklaar. In de eerste, (niet) de beste oefenwedstrijd tegen Jong Excelsior raakte hij opnieuw ernstig geblesseerd aan dezelfde rechterknie. Nu werd er gekozen voor een operatie, daarbij kwamen complicaties, omdat Marciano tijdens de operatie een bacteriële infectie opliep,  waardoor zijn verblijf in het ziekenhuis noodgedwongen met 2 weken verlengd werd. Dit kostte weer enkele maanden. Toen hij weer terugkwam op het voetbalveld, was er een andere trainer (Alex Pastoor) en het was onduidelijk of hij zou aansluiten bij het eerste team, of dat hij bij Jong Sparta zou terugkeren.

Marciano besloot op zoek te gaan naar een andere vereniging. In die tijd waren er innige contacten tussen Westlandia en de toenmalige Spartaan Johan Voskamp. Johan zou terugkeren naar de vereniging, waar zijn mooie carrière was begonnen. Hij maakte Marciano attent op Westlandia. Half april 2016 werd er een afspraak gemaakt voor een gesprek.

Dat pakte positief uit en zo kwam Marciano Simonis uit Ommoord via Spangen naar De Hoge Bomen.

Marciano begon dit seizoen met een lichte trainingsachterstand. Hij vindt dat hij bij Westlandia goed is opgevangen. De trainer en de begeleiding hebben oog voor hem. Natuurlijk is hij gekomen om in Westlandia 1 te spelen. Hij hoopt in de tweede seizoenshelft minuten in het eerste te kunnen maken:  ’Want daarvoor ben ik gekomen.’

Met het blessureverhaal in het achterhoofd is het hem gegund, dat hij de kans krijgt om te bewijzen , dat hij nog steeds goed kan voetballen en dat hij van waarde kan zijn voor Westlandia 1.

JvdM