Home » Senioren » Zondag » Terugblikken en vooruitkijken met Marko van der Knaap.

Terugblikken en vooruitkijken met Marko van der Knaap.

📁 Zondag 📅 woensdag 01 maart 2017

Westlandia – Be Quick 1887: afgelast

Dongen – OJC Rosmalen: 2 – 3 (1 – 0)

Magreb’90 – Westlandia: 2 – 11 (0 – 3)

Westlandia – Jong De Graafschap: zondag 4 maart.

Westlandia – Be Quick 1887.

Westlandia moest zelf thuis spelen tegen Be Quick 1887. Deze wedstrijd werd al heel vroeg op zondagochtend afgelast. Marko hoorde het om 10.00 uur en toen hij naar buiten keek, zag hij een hoop sneeuw liggen. Toen begreep hij het wel. Op het moment dat hij op zijn app een foto kreeg toegestuurd met veel sneeuw, legde hij er zich bij neer. Het was wel balen, ‘want we wilden eigenlijk dolgraag spelen om een prijs te pakken’.

Om 11.00 uur kreeg hij een belletje of hij meeging naar Ajax- Sparta. Dat was wel heel leuk, een keer op zondag naar het stadion.

Dongen – OJC Rosmalen.

Via de groepsapp werd Marko op de hoogte gehouden van de stand in en bij Dongen, want Edwin en Mourad waren naar die wedstrijd gegaan. Lang leek het erop dat Dongen de wedstrijd met een goed resultaat zou beëindigen.

Na afloop van Ajax – Sparta op de terugweg naar Naaldwijk kwam uit Dongen ineens het bericht dat Westlandia de tweede periode had gewonnen, omdat Dongen thuis met 2 – 3 was verslagen.

Via de team-app werd er geregeld om naar De Slimmerick te gaan om op het heugelijke feit te proosten. Dat gebeurde met een koppeltje spelers en bestuursleden.

Afgelopen vrijdag werd de periodetitel echt gevierd in de kantine, waarbij spelers en begeleiding iedereen die betrokken en of actief is voor Westlandia zondag 1 van sponsoren tot de vrouw die elke week de voetbalkleding wast en van de mensen die de video-analyse doen tot het bestuur, in totaal zo’n 70 personen en gourmetavond  aanboden.

Magreb’90 – Westlandia.

‘We wisten van tevoren dat we te maken zouden krijgen met een lastige tegenstander, die grovere middelen als spugen, duwen en slaan niet schuwt. Dat geldt overigens maar voor een paar spelers. Ik ben er trots op dat jongens als Rémon en Jedsel rustig bleven. Wij zijn alleen maar bezig geweest met ons eigen spel’.

‘Ik heb gezegd: Wij hebben een ander doel, gewoon voetballen. Laten we hopen dat de scheids het ziet en onsportieve acties bestraft. De “scheids en de grenzen” waren scherp en zagen het goed’. Dat leverde in de eerste helft een rode kaart op voor een speler van Magreb’90’.

‘Ik wilde ook aan het doelsaldo werken om in doelpunten in te lopen op De Dijk. En daardoor op sportieve manier wraak te nemen. De 0 – 3 voorsprong na de rust was niet genoeg. We moesten doorgaan met scoren. Het werd 2 – 11. Die 2 doelpunten tegen waren onnodig en we hadden nog meer kunnen scoren’.

‘Na de wedstrijd bleek dat De Dijk weer verloor en dat wij op één punt van hen kwamen. Het werd een fantastische en historische dag voor ons’. Dat we zelf wonnen was belangrijk, het verlies van De Dijk was de kers op de taart’.

Westlandia – Jong De Graafschap, op 5 maart as

‘Uit was het heel slecht weer, met een heel harde wind. In de eerste helft speelden we goed. We gingen met een 0 – 3 voorsprong rusten. Niks aan de hand. In de tweede helft maken zij uit het niets de 1 – 3 en met opportunistisch spel werd het zelfs 2 – 3. Edgar pakte nog een gevaarlijk schot en voorkwam daarmee de 3 – 3. We hadden nagelaten de voorsprong van 3 doelpunten verder uit te bouwen’.

‘Zoals de naam al zegt is het een jong elftal, ik zou van alle jongens de vader kunnen zijn. Die jongens trainen 7/8 keer in de week. We kunnen dus een fit elftal verwachten met individuele kwaliteiten.

Uitslag? ‘3 – 0. Als wij ons niveau halen.’

De kracht van onze groep? ’Wij hebben een selectie, die in de breedte sterk is. Ben je niet in vorm, geblesseerd of geschorst, dan krijgt een ander de kans en dan worden we daar niet minder van’.

JvdM