Home » Senioren » Zondag » Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn.

Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn.

📁 Zondag 📅 vrijdag 17 maart 2017
Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn. Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn. Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn. Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn. Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn. Terugblikken en vooruitkijken met Marcel de Bruijn.

Westlandia – Dongen 3 – 1 (1 – 0)

Westlandia – Juliana ’31 5 – 3 (3 – 3)

Juliana ’31 – Westlandia

We spraken met Marcel de Bruijn, die van trainer Edwin Grünholz een basisplaats had gekregen in de thuiswedstrijd tegen Dongen. ‘Toen Bochoven met een hamstring blessure uitviel tegen Jong De Graafschap, ging ik er al zo’n beetje vanuit dat ik in de basis zou staan. Dinsdagavond op de training liet de trainer het me tussen neus en lippen door weten.’

‘Er zijn aan het begin van het seizoen geen afspraken gemaakt over spelen in de basis, of alleen invallen. Ik kom er wel vaak in de laatste wedstrijden. Dat doet me deugd.’

‘Er is wel verschil in instelling. Als je invalt, weet je dat je meteen acties moet maken. Het moet meteen gebeuren. Als je vanaf het begin start, kan je in de wedstrijd groeien.’

Westlandia scoorde in de eerste helft 1 keer via Jeroen Spruijt met tulband.

In de tweede helft deed Edwin Grünholz geen omzettingen, het was wel goed gegaan in de eerste helft.

In de tweede helft werd het al snel 2 – 0 door een wonderschone stift van Marko van der Knaap, maar al snel werd het 2 – 1 en daardoor werd de wedstrijd weer spannend. Tien minuten voor tijd deed Marcel de Bruijn waarvoor hij  in het elftal staat: Hij kopte de 3- 1 binnen en gooide de wedstrijd in het slot.

Marcel wist nog heel gedetailleerd hoe dat doelpunt tot stand kwam. Het begon met een actie van Brandon Tichem op links. ‘Ik verwachtte de bal bij de eerste paal, maar hij ging naar de tweede paal. Ik moest een stap terugzetten om de bal te kunnen inkoppen, tegendraads. Tijdens het koppen dacht ik dat hij er niet in zou gaan, want de bal was binnen het bereik van de keeper, maar ik scoorde toch door de kracht van de kopbal.’ Het was alweer zijn 5de in dit seizoen. Westlandia won verdiend.

Westlandia – Juliana ’31  5 – 3 (3 – 3)

Marcel was niet aanwezig bij de wedstrijd die Westlandia thuis speelde tegen de ploeg uit Malden. In het begin van het seizoen was hij geblesseerd. Hij had last van zijn hiel en dat was een blessure die niet snel genas.

Het was een doelpuntrijke en bizarre wedstrijd. Na een half uur stond er al een 3 – 3 op het scorebord. In de tweede helft liep Westlandia uit naar 5 – 3. Jeroen Spruijt scoorde 3 keer.

Volgend seizoen.

Voor de winterstop had Marcel veel last van de eerder genoemde hielblessure. Daar is hij nu vanaf en hij zelf is weer positief over een mogelijk vervolg in het komend seizoen. Er is een goede wisselwerking tussen de trainer en mij, we weten wat we aan elkaar hebben. Samen met ‘Knaap’ heeft Marcel in de groep wel een bepalende rol. ‘Wij staan toch anders in de groep. Maar ik ben nu 34 jaar, ik ga niet Knaap achterna, hoor!’

Marcel ziet overigens een nieuw kampioenschap helemaal zitten.

JvdM