• 3 mei 1/2 finale beker Westlandia - Nieuwkoop

  30 apr 2023
 • Woensdagavond vanaf 20:00 uur strijden Westlandia en SV Nieuwkoop op de Hoge Bomen voor een plaats in de finale van de beker van district West 2.  Beide teams hebben zich, na winst in de 1/4 finale, al verzekerd van een plaats in de TOTO-KNVB beker seizoen 2023-2024.

  Westlandia bereikte de 1/2 finale van de beker na een zwaar bevochten 2-1 overwinning bij RKAVV. Doelpuntenmakers op donderdagavond 6 april waren Dinand Kuhn en Sergi Roeleveld. Eerder dit seizoen werden Boshuizen, Foreholte en Forum Sport al uitgeschakeld. Naast Dinand en Sergi scoorden ook Kai Verbeek, Peter Cedeno, Hidde v.d. Arend en Jeremy van Uunen voor de groen-witten al in het bekertoernooi.

  Nieuwkoop is bezig aan een prima seizoen. Zij zijn sinds afgelopen zaterdag koploper in de 3e klasse A en in de beker toont de ploeg uit het Groene Hart zich een echte cupfighter, 

  In de 1/4 finale versloegen zij, na pingels, op eigen veld Nieuwhoorn (4e divisie).  In Ridderkerk werd RVVH (1e klasse) ook na kalktrappen uitgeschakeld. Zwaluwen (4e divisie) en Olympia (1e klasse) werden eind 2022 getrakteerd op een nederlaag. In de poulefase was de selectie van trainer Boris van Es te sterk voor Haastrecht, Woerden en CVC Reeuwijk. Trainer Cecso Agterberg, zijn staf en spelersgroep zijn dus gewaarschuwd, want in de beker heeft Nieuwkoop zeker zijn visitekaartje afgegeven.

  Om de ploeg extra te steunen rijden er voor de supporters uit het Groen Hart al extra bussen naar Naaldwijk  Zou mooi zijn als ook vanuit het Westland veel groen-witte supporters naar de Hoge Bomen komen, zodat het vlaggenschip een "echte" thuiswedstrijd kan spelen.

  Bij een gelijke eindstand volgen er direct strafschoppen. Rond de klok van 22:00 uur zullen we weten wie  in de finale op 17 of 18 mei mag gaan nemen tegen de winnaar van de andere 1/2 finale SJC-XerxesDZB.

  ------

  Westlandia zo. 1 is ook nog actief in de Flynth Westlandcup. Dinsdagavond 2 mei vanaf 19:00 uur wordt op het hoofdveld van buurman Naaldwijk gespeeld tegen MVV'27.  De winnaar treft in de 1/2 finale VELO.

   

  Fr@