• 3e wedstrijd in 6 dagen voor Westlandia zo.

  4 mei 2023
 • Zondagmiddag 14:00 uur komt Westlandia zo. 1 weer in actie. Dit keer reist de selectie naar Purmerend om aan te treden tegen Purmersteijn. Het duel staat onder leiding van de heer van Pelt.

  De technische staf van Westlandia moest de afgelopen dagen keuzes maken. Op dinsdagavond stond er een duel in de 1/4 finale van de Flynth Westlandcup tegen MVV'27 op het programma. Een jong combinatie-elftal bleek niet opgewassen tegen een (fysiek) sterk MVV'27 (0-2). We zullen dus nog minimaal 1 jaar moeten wachten op de 14e titel in het regionale toernooi

  Woensdagavond was er de thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop, voor een plaats in de finale van de districtsbeker. De sterkst mogelijke groep wist zich niet te kwalificeren voor de KNVB bekerfinale tegen XerxesDZB. De koploper uit de 3e klasse speelde een verrassend goede wedstrijd en hield de groen-witten op 2-2. Ondanks dat onze doelman Jordie van Leeuwen een strafschop stopte en vervolgens zelf een kalktrap verzilverde, werden we door 2 eigen missers uitgeschakeld. 

  Zondag kan de selectie deze teleurstellingen wegspelen bij Purmersteijn. Die club is door winst in de laatste 3 wedstrijden opgeklommen naar de 2e plaats in de 4e divisie. Ze staan slechts 2 punten achter op koploper Hoogeveen. Ook in de 3e periode is de club uit Noord-Holland nog kansrijk.

  Op 20 november won Westlandia, in de stromende regen, de heenwedstrijd met 3-2. Binnen 10 minuten stonden we, door goals van Kai Verbeek en Dinand Kuhn, al op 2-0. Op slag van rust maakten de gasten 2-1.  Na iets meer dan een uur spelen, kwam ook de gelijkmaker op de borden. Jeremy van Uunen zorgde met de verlossende goal er voor, dat de 3 punten op De Hoge Bomen bleven. (Beelden van die wedstrijd: kijk HIER)

  In de laatste 4 competitiewedstrijden van het seizoen kunnen de groen-witten vrijuit spelen. Rond de klok van 4 uur zullen we weten of de mannen van trainer Cesco Agterberg en zijn staf de recente teleurstellingen in de bekertoernooien hebben weg kunnen spelen.

  Dinsdagavond 10 mei vanaf 20:00 uur komt de zondagselectie nogmaals in actie. Westlandia en Voorschoten'97 strijden dan om een plaats in de 1/2 finale van het Haaglanden voetbaltoernooi. De winnaar mag het dan later in mei, op eigen veld, op gaan nemen tegen 3e divisionist Quick

  -------

  Voor Westlandia O21 (8e met 7 punten uit 11 duels; doelsaldo -18 ) breken er, voor handhaving, cruciale weken aan. Om degradatie te kunnen ontlopen moeten er nog flink punten gepakt gaan worden. Kan komende zaterdag wel een lastig verhaal worden, want MVV heeft ook de winst nodig om in de race te blijven voor de titel. Daarna volgen er voor de selectie van trainer CornĂ© van Doorn nog wedstrijden tegen de directe concurrent Spartaan'20 (11-9 en -7) en Hercules (11-13 en -2). Alexandria staat op 6e plaats  (11-10 en -18) en werd recent door onze beloftes met 7-0 verslagen.

  Programma selectieteams

  • 12:30 Westlandia O21 - MVV Maastricht
  • 15:00 Westlandia O18 - Alphense Boys
  Westlandia za. 1 geniet van een vrij weekend. Het 2e team speelt wel de 1/2 finale van de beker. 
  6 mei vanaf 10:45 uur wordt in Wateringen voor de finaleplaats gestreden tegen VELO 2. 
   
  Voor het complete programma kijk HIER