• 4e divisie: Westlandia thuis tegen MVV Alcides

  29 aug 2022
 • Zondag 4 september speelt Westlandia haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de 4e divisie. Vanaf 14:00 uur is MVV Alcides te gast op sportpark De Hoge Bomen. Het duel staat onder leiding van de heer Broekhuizen.

  De club uit Meppel bestaat al sinds 1907, maar in onze archieven is géén enkele onderlinge ontmoeting te vinden.
  Met een onderbreking van 2 seizoenen, komt Alcides sinds seizoen 2008-2009 uit in de hoofklasse zo. Afgelopen seizoen sloot men af met een 11e plaats in de hoofdklasse A met 7 overwinningen en 8 gelijke spelen. Doelsaldo was 48-68. Dat was net voldoende om zich direct veilig te zijn. Vorig seizoen had trainer Wilko Niemer maar 13 echte "basisspelers" voor zijn team en was het streven om met spelplezier punten te pakken. Dat ging dus maar net goed. 

  In de openingswedstrijd van deze competitie speelde Alcides al op zaterdagavond tegen Rohda Raalte. Het werd op sportpark Ezinge een zakelijke 1-0 overwinning. Nu Niemer een bredere selectie heeft, wil hij met ander voetbal, aanhaken bij het linkerrijtje. Promovendus Rohda kreeg daar direct mee te maken, want de ploeg uit Raalte kreeg amper de kans om onder de druk van Alcides uit te spelen, laat staan kansen te creëren. 

  Westlandia opende na een mooie oefencampagne met een uitwedstrijd bij De Zouaven. De mannen van trainer Cesco Agterberg en zijn staf hadden in Noord Holland een stroeve start, maar konden uiteindelijk wel een mooie en verdiende 4-2 overwinning vieren. Onze 4 goals werden gemaakt door aanwinsten Sergi Roeleveld, Jeremy van Uunen, Zion Valies en Peter Cedeno. Doelman Jordie van Leeuwen maakte ook zijn debuut en Baric Koc pakte (in zijn 12e wedstrijd voor zo.1) zijn eerste basisplaats in een officiële (KNVB-) wedstrijd. Mooie ontwikkelingen voor deze spelers, maar zeker ook voor Westlandia. 12 spelers hebben er inmiddels aan bijgedragen dat we gemiddeld 3 goals per wedstrijd scoren.

  Zondag rond de klok van 4 uur zullen we weten of het vlaggenschip de (doeltreffende) vorm vast kan houden en de spetterende 3e helft kan opluisteren met een mooie overwinning.

  Fr@

  Vanwege vakantie géén voorbeschouwing van de wedstrijd SJC -Westlandia. Duel wordt op 11 september vanaf 14:00 uur gespeeld op Sportpark SJC Lageweg 6 2201TV te Noordwijk .