• Ajax - Feyenoord (vrouwen)

  9 mrt 2023
 • Op de kalender van een aantal jonge Westlandianen (uit de O8-O9-O10) stond zaterdag 4 maart rood omcirkeld. Een aantal jonge meiden (en jongen) kon die middag samen met een ouder naar de Arena voor de vrouwenklassieker Ajax-Feyenoord.
  Sommige waren tot deze dag alleen voor een stadiontour in de Arena geweest, maar nu was het voor een echte voetbalwedstrijd… en wat voor een! Dat was wel indrukwekkend!
   
  De aanloop er naartoe gaf bij sommige chauffeurs wel wat stress: file en zoeken/wachten om te kunnen parkeren, maar dat is toch goed gekomen.
  Onder het toezicht van zo’n 34.000 (jonge) fans, meidenteams en enthousiaste ouders werd er afgetrapt. We moesten wachten tot vlak na rust voor de eerste goal, helaas achter de Ajax-keepster, 0-1. Gelukkig maakte Ajax snel gelijk!
  Twee van onze jongste fans zorgden enthousiast voor de inzet van échte supporterliedjes en dat werd zelfs op de noordzijde overgenomen door de rest van het publiek, dus dat zorgde voor een bigsmile! In de laatste paar minuten (en extra tijd) hing de 2-1 in de lucht, maar wilde er niet in. Wel héél veel oe’s en aa’s! Na de wedstrijd sprak Spitse het aanwezige publiek nog toe en bedankte iedereen voor hun komst. Een recordaantal bezoekers voor wedstrijd in de Eredivisie voor vrouwen. Na afloop ging iedereen weer richting de auto om na een eetstop weer aan te komen in het Westland.
   
  Wij willen Westlandia en Ajax bedanken dat wij bij deze wedstrijd konden zijn.
   
  Een aantal Westlandianen en hun ouder(s)