• Allesbehalve een gewone afscheidswedstrijd

  10 aug 2023
 • Op dinsdag 8 augustus 2023 stond op het programma een mooie en verdiende afscheidswedstrijd voor de keeper van Westlandia za1, Jari Duijvestijn. Hij speelde als keeper mee bij het Westlands Elftal in een wedstrijd tegen Westlandia zo1. Vanwege “lichamelijk malheur, een ernstige rugblessure” besloot hij om te stoppen met voetballen, in zijn geval met keepen. Dit was zijn laatste wedstrijd.

  Een minuut stilte

  De wedstrijd begon met een emotionele minuut stilte vanwege het tragische overlijden een dag eerder van een vriendin uit de vriendengroep van enkele spelers van Westlandia zo1. Het was een indrukwekkende minuut stilte. De spelers van beide elftallen droegen een rouwband.

  De wedstrijd

  Na een rommelig begin met veel balverlies aan beide kanten kwam Het Westlands Elftal onder leiding van het driemanschap Barry de Man, Marko vd Knaap en Rob Klop op voorsprong. Scheidsrechter Cor van Elswijk was onverbiddelijk en legde de bal op de penaltystip, nadat Carel Makobo de doorgebroken Sean vd Stap in het strafschopgebied onreglementair had afgestopt. Lars vd Berg kreeg de opdracht om namens het Westlands Elftal de penalty binnen te schieten. Hij deed dat onberispelijk. 0 – 1.
  Het duurde tot aan de 25e dat Jari aan de bak moest. Kai Verbeek stond aan het eind van een goede Westlandiaanse aanval. Het leverde geen doelpunt op. Twee minuten later werd Devran Sahin gevaarlijk in het strafschopgebied van het Westlands Elftal. Hij ging neer, maar de scheidsrechter maakte het ‘niets aan de hand’- gebaar. Niet veel later verliet hij geblesseerd het veld. In de 29e minuut kwam Westlandia op gelijke hoogte. Hidde vd Arend bracht Baris Koç in stelling en Jari Duijvestijn had het nakijken, toen de bal in het doel verdween. 1 – 1. Dinand Kuhn schoot nog een vrije trap over. Niet veel later zochten de beide ploegen de kleedkamer op.
  In de tweede helft kwamen bij het Westlands Elftal o.a. Vince vd Knaap en Nick van Vliet in het veld en langzamerhand begon het flink te regenen. In de 53e minuut toverde Zion Valies een mooie actie uit zijn voeten. Hij legde de bal terug op Hidde vd Arend. Jari wist het schot te stoppen. De regen kwam intussen met bakken uit de hemel, het is de 55e minuut als Hidde weer kansrijk voor Jari opduikt in het strafschopgebied. De bal schoot te ver door richting de achterlijn. In de 57e minuut werd Hidde bij de middellijn weer de diepte ingestuurd. Jari stormde in de striemende regen het doel uit en was precies op tijd om Hidde af te stoppen en te verhinderen om op doel te schieten.
  In de 59e minuut zat Jari mis bij een voorzet. Hij was de bal helemaal zoek. Gelukkig voor Jari werd de bal naast geschoten.
  Na grote kansen voor het Westlands Elftal voor Jorn Groothuizen en Sean vd Stap was het in de 75e minuut wel raak voor de thuisploeg. Hidde vd Arend was weer eens in bal bezit, maar door de verdedigers van het W. E. naar de zijlijn, een meter of 10 van de hoekvlag gedwongen. Hij kwam vervolgens op het misschien wel meest bijzondere idee uit zijn voetbalcarrière: Om op het doel te schieten. Van zijn schoen vertrok een prachtige boogbal, die over Jari heen in het doel zeilde. 2 – 1
  In de 80e minuut was voor Jari de tijd gekomen om de keepershandschoenen uit te doen om ze netjes op te bergen voor de mooie herinneringen. Vertegenwoordigers van FeVoWest en Westlandia zetten Jari Duijvestijn in het zonnetje (terwijl het nog steeds regende) met twee bossen bloemen.
  Jeffrey Wubben, de keeper van VV Naaldwijk nam zijn plaats in onder de lat.

  Westlandia wist nog één keer te scoren. Een actie van Baris Koç leverde een corner op. Serge Roeleveld nam die corner en tot verbazing van jan en alleman verdween de bal in het doel. Serge bracht de 3 – 1 op het scorebord.
  Voor Jari en voor heel veel toeschouwers was dit een onvergetelijke afscheidswedstrijd.

  jvdm

   

   

  Actiefoto Dinand Kuhn en Lars v.d. Berg strijden om de bal (bronDanny Ploegaert/Haaglanden voetbal)