• Alphense Boys tegen Westlandia al op zaterdag

  24 nov 2022
 • Westlandia zo. 1 heeft weer eens een wedstrijd op zaterdag. Op 26 november trappen we om 16:00 uur af in Alphen a/d Rijn tegen Alphense Boys

  Het wordt de 9e keer dat we voor een competitiewedstrijd op Sportpark Bijlen tegen elkaar in actie komen. 4x wist ons vlaggenschip punten (in totaal 8) mee naar huis te nemen. De laatste keer, in mei 2013, verloren we met 2-1 in de hoofdklasse. Sindsdien speelden we niet meer op hetzelfde niveau. 

  In de zomer van 2017 keerden de Boys weer terug in de hoofdklasse en eindigden de daarop volgende jaren in het linkerrijtje. Dit seizoen gaat het echter niet van een leien dakje. De laatste thuiswedstrijd werd wel gewonnen van VKW (2-0) en daardoor hebben ze 9 van de 12 punten op eigen veld behaald. Dat was ook de enige wedstrijd van dit seizoen dat AB. géén goals tegen heeft gekregen. Alphense Boys heeft met 34 tegengoals inmiddels de meest gepasseerde achterhoede van deze 4e divisie. Doelsaldo is nu -16

  Westlandia heeft een doelsaldo van +1, maar is ook één van de ploegen met aardig wat goals tegen. Afgelopen zondag zorgden Purmersteijn ervoor dat we 2x extra af moesten trappen. Gelukkig toonden onze jongens veerkracht en werd een mooie 3-2 overwinning behaald. Kay Verbeek was in zijn 75e wedstrijd in zondag 1 verantwoordelijk voor de supersnelle 1-0 voorsprong. Dinand Kuhn en Jeremy van Uunen waren onze andere doelpuntenmakers.

  Door de winst op Purmersteijn zijn wij, net als in P1, ook in P2 na 2 wedstrijden weer zonder puntverlies. Zou mooi zijn als we, na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter Smit, die reeks hebben gecontinueerd.

  ------

  Westlandia O21 mag zaterdag weer een daggie bussen. Om 13:00 uur speelt O21 in De Geusselt in Maastricht. Daar er in de KKD tijdelijk niet gespeeld wordt, kan de Limburgse technische staf vrij beschikken over de beloftes van MVV. In Naaldwijk wonnen wij de heenwedstrijd verrassend met 5-3 (goals van Jari lievaart, Lennart Paauwe, Peter Cedeno, Given Baven en David v.d. Graaf). Wie weet kunnen de mannen van trainer Corné van Doorn, op de lange terugreis naar Naaldwijk, de 2e overwinning van het seizoen vieren. 

  Overigens  speelt Westlandia O18 vanaf 15:30 uur ook tegen de leeftijdsgenoten van MVV in Maastricht

  Fr@