• Beker: Westlandia - Zuidvogels

14 aug 2019
  • In de 1e voorronde van de TOTO KNVB beker is Westlandia zo. gekoppeld aan HSV de Zuidvogels.
    De wedstrijd wordt op zaterdag 17 augustus gespeeld op sportpark De Hoge Bomen. Aanvang 17:00 uur.
    De beste ploeg uit dat duel treft in september nog een amateurclub.
    De winnaar van die 2e voorronde kan dan in de 1e ronde van het hoofdtoernooi loten tegen een club uit het betaalde voetbal........

Zuidvogels is voor Westlandia een onbekende tegenstander en speelde met uitzondering van seizoen 2017-2108 (hoofdklasse) vanaf  augustus 2001 in de 1e klasse van West 1. In die klasse wist men meestal een keurige plek in het linkerrijtje te bereiken.
    Afgelopen seizoen, na de directe degradatie uit de hoofdklasse, ging het een stuk moeizamer. Dankzij een gelijk spel in de laatste speelronde, werd de nacompetitie met de 2e klassers maar nipt ontlopen.

In de districtsbeker verliep het een stuk beter. Men bereikte de 1/2/ finale van West 1 en dwong daarmee een plaats af in de TOTO KNVB-beker. Het wordt voor de ploeg uit Huizen de eerste maal dat ze deelnemen aan de landelijke beker. Nieuwe hoofdtrainer Michael v.d. Berg heeft dus een mooie start van het seizoen.

Westlandia speelde al 12x een duel om de beroemde dennenappel.  We waren in het bekertoernooi al eens gastheer voor Sparta, FC Eindhoven, TOP Oss en VVV.
    Zeker de wedstrijd van vorig seizoen,  tegen de ploeg uit Venlo,  was een duel waar vele Westlandia met voldoening op terugkijken. De entourage op sportpark de Hoge Bomen maakten het voor de selectie en de supporters een onvergetelijke avond.
    De groen-witten zullen daarom alles in het werk stellen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Fr@