• Bestuurszaken met John Vollebregt

3 jun 2021
  • Met John Vollebregt blikken we terug op de bestuursvergadering van donderdag 20 mei 2021.

John woont op een steenworp afstand (letterlijk) van de voetbalvelden van Westlandia, er ligt een bruggetje over de sloot voor zijn huis om zo snel mogelijk op de club te zijn. Hij heeft een bedrijf met troschrysanten, 7 kleuren.

Hij voetbalde zelf van zijn 7de tot zijn 37ste en vanaf zijn 18de is hij actief als vrijwilliger. Het begon met activiteiten voor de jeugd, vervolgens kwam hij in de Jeugdcommissie. Langs de lijn bij Schipluiden werd John door toenmalig voorzitter Stefan Kester en Geo van der Wilk gevraagd om in het hoofdbestuur te komen. John is in het bestuur de man van de voetbaltechnische zaken, als zodanig zit hij ook in de TC.

De voetbaltechnische zaken die nu spelen.

Westlandia werd enkele weken geleden verrast door de trainer van O21, Arie van der Padt. Hij vertelde doodleuk, dat hij benaderd was door DHC om hoofdtrainer te worden en dat hij daar ja op gezegd had. Westlandia was eerder mondeling met hem overeengekomen om het lopende contract te verlengen. Door corona waren er nog geen officiële contracten getekend. Ondanks diverse gesprekken bleef hij erbij om Westlandia te verlaten.

Er zijn inmiddels allerlei gesprekken gevoerd met nieuwe kandidaten en de verwachting is, dat er op korte termijn een opvolger gevonden wordt.

Bij de zondagselectie zijn de meeste spelers gebleven. Er komen 3 nieuwe spelers de selectie versterken. Can Memişoğlu en Jedsel Markes, die al eerder voor Westlandia speelden en Delvin Pinheiro.

Uit O21 gaan Olek Mrowicki en Timo de Vreede naar de zondagselectie en uit JO19 komt Dinand Kuhn.

De zaterdagselectie bestaat uit 52 man. Het bestuur is blij, dat Vince van Hagen en Rick van Schie na een jaar O21 gekozen hebben voor de zaterdagselectie. Er is een derde selectie elftal gevormd en Wim Lentz gaat dat derde elftal trainen. De trainingsstaf voor de zaterdag bestaat nu uit Theo Verbeek, Rob Klop, Hans van der Kruk en Wim Lentz.

Bij O21 sluiten veel jongens uit de eigen JO19 aan. Wim Baggerman blijft als trainer bij Westlandia.

Op zaterdag 29 mei wordt er van 14.00 – 17.00 uur een tekensessie georganiseerd voor alle trainers, die het komende seizoen actief zullen zijn voor Westlandia. Er is een officieel gedeelte en een informeel gedeelte.

Vanaf zaterdag 29 mei mag het terras van Westlandia weer open voor spelers.

Veldhuur

De gemeente heeft aangegeven de verschuldigde veldhuur over het tweede kwartaal van 2021 kwijt te schelden.

Overige Senioren

Het bestuur wil voor de overige senioren elftallen een voetballende afsluiting van een bijna compleet voetballoos seizoen 2020/2021 organiseren. Als mogelijke datum wordt 19 juni genoemd.

Verder niets aan de orde zijnde eindigen we deze derde aflevering van…

Bestuurszaken met John Vollebregt

JvdM