• Bestuurszaken met Martin Kouwenhoven

5 jul 2021
  • We spreken met Martin Kouwenhoven, zoon van oud-voorzitter Janus Kouwenhoven. Hij heeft zijn hele leven gevoetbald bij Westlandia, maar hij moest, toen hij 36/37 jaar oud was stoppen vanwege een versleten heup. Hij onderging een heupoperatie en kreeg een kunstheup. Daarvoor had hij vele jaren met veel plezier onder andere in het tweede gespeeld.  Hij heeft nog steeds de kriebel om lekker 7x7 te spelen met zijn oude voetbalmaten.

Als zoon van ….

Nadat hij gestopt was met het actieve voetbal, kwam hij weinig meer bij Westlandia vanwege zijn twee dochters. Zij voetbalden niet.

Toen Martin na jaren toch maar weer eens voetbal ging kijken, wist hij eigenlijk al, dat hij voor iets gevraagd zou worden. En inderdaad bij de tweede keer kwam Ted Vollebregt een praatje met hem maken. Een dag later belde Ted hem op met de vraag: ‘Kunnen we niet eens met elkaar praten, we hebben misschien een taak voor jou, iets met een nieuw op te richten ding. Dat gesprek kwam er, maar toen ik de delegatie zag (Ted, Stefan Kester, Geo vd Wilk en Ton van Marrewijk) besefte ik dat het om iets serieus ging, een bestuursfunctie.’

Er was een Sponsor Commissie met Ted Vollebregt als voorzitter, er was “De Stichting”, ook wel “De Bussinessclub” genoemd en het bestuur.’ Martin dacht dat men een verbinder zocht, maar al snel was duidelijk dat men een bestuurslid Commerciële Zaken zocht.

Nu zegt hij ervan: ‘Mijn hele leven ben ik al gek van de club. Ik ben met plezier actief bij Westlandia.’

Met wat voor commerciële zaken houdt Martin zich bezig?

Heel algemeen gesproken houdt Martin zich bezig met ‘het genereren van geld in de breedste zin van het woord’. Hij heeft 3 geld-genererende organisaties in zijn portefeuille: De Sponsor Commissie, de Bussinessclub, waarvan Stefan Kester de voorzitter is. Aanvankelijk opgezet voor Westlandia zo 1, maar nu ook voor Westlandia za1 en de jeugd en de Club van 100, die door John Damen nieuw leven is ingeblazen en op dit moment bestaat uit een jonge enthousiaste groep ondernemers.

Martin is er trots op dat op de officiële shirts van Westlandia 4 sponsors staan vermeld: Van der Valk Systemen, Rabobank, Clean Fresh You en Lievaart Expeditie B.V.

Verder is hij verantwoordelijk voor de bordsponsors en ouders die kleding sponsoren voor teams, waarin hun kinderen spelen. Westlandia organiseert regelmatig een loterij en er zijn Gala-avonden.

Afsluiten en opstarten

De laatste bestuursvergadering vond plaats op 17 juni. De maand juni is traditioneel een maand van afsluiten en weer opstarten. Het ging over een trainingswissel op het laatste moment bij de O21.

Het ging natuurlijk over corona en de maatregelen. Nu ging het erom de kantine langzaam weer op te starten. Er is besloten om op de verenigingsavond, de donderdag avond de kantine te openen voor een praatje en een biertje.

Er is zorg met betrekking tot de vele vrijwilligers in de ruimste zin van het woord.

En natuurlijk zijn er zorgen om de financiële situatie van de club. Westlandia is tot nu toe redelijk door de coronaproblemen heen gerold door de sponsors, die ons zijn blijven steunen, door de leden die in de meeste gevallen gewoon de contributie betaalden en door de vrijwilligers en de trainers die een vergoeding ontvingen. Sommigen zagen af van een vergoeding of namen genoegen met minder. Dat heeft de vereniging echt door de coronatijd geholpen. We misten alleen de kantine opbrengsten en de verhuur van kantine en Balleringhal.

Shirtsponsoring en Westlandia 100 jaar

Na het komende seizoen loopt het vierjarig contract met Hummel, fabrikant van sportkleding en sportaccessoires af. We zijn nu bezig met te kijken of we het contract met Hummel willen verlengen, of dat we overstappen naar een ander merk. We willen een mooi en herkenbaar groen shirt. We willen geen standaard shirt, maar een dat speciaal voor Westlandia gemaakt is.

Daarnaast zijn we bezig om te kijken of we ter gelegenheid van het 100-jarige jubileum een speciaal klassiek shirt kunnen laten maken bijvoorbeeld met een kraagje, dat de spelers gaan dragen tijdens de jubileum wedstrijd.

De volgende officiële bestuursvergadering is op 13 juli 2021

We bedanken Martin Kouwenhoven dat hij een uurtje vrij maakte om met ons te praten in een van de BeautyX vestigingen in De Tuinen 43 in Naaldwijk.

JvdM