• Bestuurszaken met Ton van Marrewijk

13 mrt 2021
  • In de laatste bestuursvergadering heeft het bestuur besloten om de leden maandelijks via de website te informeren over alle reilen en zeilen in onze vereniging. Nu we elkaar niet of nauwelijks meer zien op de voetbal als spelers, als sponsoren en als supporters leek het een goed idee om met een artikel op de website iedereen op de hoogte te houden. Elke maand spreken we met een ander bestuurslid, over de activiteiten in de vereniging en wat er allemaal achter de schermen nog gebeurt in de vereniging. Daarbij komt dan ook steeds een ander facet van de vereniging aan de orde.

Over het waarom van deze reeks artikelen zegt Ton:

‘Je spreekt elkaar minder. Op de club sprak je elkaar. Dat is er nu even niet. Achter de schermen gebeurt er heel veel. Het bestuur vergadert twee keer per maand. Daarnaast zijn er talloze informele onderlinge contacten en afspraken.’

Donderdag 4 maart 2021
    Een week geleden op donderdag 4 maart 2021 kwam het bestuur voor het laatst bij elkaar. De besproken onderwerpen waren:
    - De nieuwe structuur van de TC.
    - De invulling van de trainersstaf voor de jeugd voor volgend jaar.
    - De kantine. Die levert op dit moment nul inkomsten op, maar er zijn ook minder uitgaven. Dat zorgt wel voor een financiële dip.
    ‘Dat geeft zorgen, maar ik ben niet bezorgd’, zegt Ton van Marrewijk.

‘Er zijn diverse acties geweest, opgezet door vrijwilligers en gesteund door de leden. Daarnaast hebben we een trouwe businessclub. Daarmee gaan we het redden.’ We hebben het dan bijv. over de Kerststollen actie van bakkerij Paul Schalke.We hebben het dan bijv. ook over de Westlandia Teststraat, waar op 30 december eerder bestelde oliebollen en champagne helemaal ‘corona proof’ met de auto konden worden opgehaald. En we hebben het dan o.a. ook over de Eindejaarsshow van Westlandia TV met presentator Jeroen Toet met interviews en de bekendmaking van de prijswinnaars van de Eindejaarsloterij.
    ‘De verschillende acties aan het einde van 2020 waren fantastisch. Ze zijn goed verlopen en ze hebben veel opgeleverd’, aldus Ton.

- Het bestuur wil een samenwerking aangaan met een kinderdagverblijf om deze overdag ruimte te geven en onderzoekt de mogelijkheden.
    - Er wordt gedacht over een medische ruimte/fitness-ruimte, die aan de Balleringhal gebouwd zou moeten worden. Deze kan dan verhuurd worden.
    - Een bestuursvergadering wordt altijd afgesloten met een rondje, waarbij alles wat speelt binnen de vereniging kort besproken wordt.

Snel weer voetballen
    Het is belangrijk dat iedereen weer kan voetballen. Inmiddels is bekend, dat de lopende competities bij de senioren niet worden afgemaakt. Bij de jeugd is er nog steeds een kans dat de competitie nog wel voor de helft afgemaakt wordt.

Er zijn allerlei initiatieven en plannen om regionale competities op te zetten. De Westland Cup kan een mooie alternatieve wedstrijdenreeks zijn. Ook de lagere seniorenteams mogen niet over het hoofd gezien worden. De wedstrijden met je vriendenteam, de sociale contacten die dat oplevert, de kleedkamerverhalen, het plezier en de derde helft.

Als de competities niet meer doorgaan heeft Ton er goede hoop op, dat de jeugd vanaf begin april weer wedstrijden mag spelen tegen verenigingen, die op fietsafstand van elkaar verwijderd zijn. (Zoals 50/60 jaar geleden op de fiets naar LVSJ aan de Laan van Zeestraten achterop de bagagedrager van je leider.)

Tot zover Ton van Marrewijk, voorzitter van RKVV Westlandia. In de volgende ‘Bestuurszaken met…’ komt Reinier Persoon aan het woord.

JvdM