• Campagneweekend Zwaluwen Jeugd Actie

  5 sep 2019
 • Campagneweekend Zwaluwen Jeugd Actie De KNVB heeft het weekend 14 en 15 september uitgeroepen tot het campagneweekend voor de Zwaluwen Jeugd Actie, dat volledig staat in het teken van de Zwaluwen Jeugdbeker. Doe je mee aan de Zwaluwen Jeugdbeker, dan voetbal je voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie voor het KNVB Jeugdbekerseizoen 2019-2020 is;

  “Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!”

  Wat is en wat doet de Zwaluwen Jeugd Actie; In het afgelopen seizoen is er door bijna 500.000 jeugdvoetballers meegedaan aan de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker en heeft de voetballende jeugd in totaal € 377.879 bijeen gevoetbald. Een gedeelte van het netto bijeen gevoetbalde bedrag is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren en is bestemd voor onderzoek naar spierziekte bij jongeren. De Zwaluwen Jeugd Actie steunt ook het passend voetbal van de KNVB met een donatie. Het resterende bedrag is bestemd voor subsidieaanvragen vanuit de KNVB amateurvoetbalverenigingen. Financiële middelen voor o.a. het meer toegankelijke maken van de accommodatie van de voetbalverenigingen, denk aan het weghalen van drempels in het clubhuis zodat ook de rolstoelers makkelijk in-/ en uit kunnen. De aanleg/renovatie van invaliden toilet, een uitje voor het G-team. Zo maar enkele voorbeelden. Voor de subsidie voorwaarden, kijk op onze site; www.zwaluwenjeugdactie.nl

  Historie Vanaf 1960 is de Zwaluwen Jeugd Actie gestart met de landelijke actie, die breed door de KNVB wordt gedragen, In de afgelopen 59 jaar hebben in totaal 11.141.000 jeugd voetballers meegedaan en hebben zij in totaal € 6.574.971,12 bijeen gevoetbald voor hun gehandicapte kameraadjes. We spreken nu over jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De oudere voetballers horen wij vaak zeggen; Ja, de Zwaluwen toernooien daar heb ik in mijn jeugd mee gedaan, we kregen elk jaar een vaantje.
  Subsidies 3 x per jaar kunnen de KNVB voetbalverenigingen, die zich in hebben geschreven voor de Zwaluwen Jeugdbeker, subsidie aanvragen bij de Zwaluwen Jeugd Actie. In oktober 2019 is de mogelijkheid er weer.
  Ambassadeur Jackie Groenen Wij wensen onze ambassadeur Jackie Groenen, speelster van het Nederlands vrouwen team, en spelend voor Manchester United een super goed seizoen toe.

  Landelijke campagnedag De 60 ste Landelijke campagnedag wordt gehouden op 14 september 2019 bij de sv ’t Harde. Wij zijn verheugd dat H.K.H. Prinses Beatrix de cheque met de landelijk opbrengst in ontvangst komt nemen.
  In het programma zal er de 1e officiële wedstrijd Framevoetbal tussen de teams van FC Groningen (Kids United) en Feijenoord (VOC Rotterdam) worden gespeeld. Zij spelen in het tenue van respectievelijk Fc. Groningen en Feijenoord.
  Campagnedag Zwaluwen Jeugdbeker bij u in het district Op zaterdag 14 september wordt de campagnedag in het KNVB district West II gehouden bij Fc ’s Gravenzande in ‘s Gravenzande. Er zal een kort officieel gedeelte plaatsvinden voorafgaande aan de wedstrijden die om 09.00 uur moeten aanvangen.

  Het gaat om de volgende teams:
  Fc ’s Gravenzande MO15-2 - Die Haghe MO15-3 Fc ’s Gravenzande MO13-2 - VDL MO13-1 Fc ’s Gravenzande JO14-3 - Verburch JO14-2 Fc ’s Gravenzande JO13-4 - HVC ’10 JO13-2