• CION – Westlandia: Veel strijd, weinig doelpunten.

  15 okt 2023
 • Westlandia za1 was op 14 oktober (de eerste echte herfstdag) te gast bij CION op sportpark Broekpolder in Vlaardingen. De thuisploeg is nog ongeslagen, maar heeft een wedstrijd niet kunnen uitspelen vanwege een blessure van de scheidsrechter.
  In de eerste helft zijn de beide verdedigingen de baas. Geen enkele aanval kan een van de twee verdedigingen in de problemen brengen, ondanks meerdere pogingen. De keeper van CION werd niet echt getest. Er was een vrije trap van Tim vd Voort, maar Tim en de bal vonden het doel niet. De andere Tim, Tim Janssen moest als keeper wel degelijk enkele keren handelend optreden en keerde 3 keer evenzoveel gevaarlijke schoten op zijn doel.
  De verdediging van Westlandia bestaande uit Mike Vijverberg, Timothy Le Duc, Lars vd Berg en Sander Lievaart kwamen bijna armen en benen te kort om de aanvalsgolven van CION tegen te houden. Kortom beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0 – 0 ruststand.

  Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. De beide verdedigingen stond pal. Ricky Hodge werd diep gestuurd. Goed uitlopen van de keeper van CION voorkwam een Westlands doelpunt.
  Na iets meer dan een uur spelen kreeg CION een vrije trap te nemen zo’n beetje bij de middellijn. De bal werd in het strafschopgebied gepompt. Jeffrey Pols (CION) kreeg de bal precies op maat en stond ook nog eens een op een tegenover Tim Janssen. Hij tikte de bal simpel binnen. 1 – 0.
  Met nog een klein half uur te spelen ging Westlandia volle bak op de aanval spelen. Dat leverde wel kansen op en vrije trappen, allemaal van buiten de 16. Tim vd Voort is de man die ze erin kan schieten. De eerste vrije trap ging nog over (in de eerste helft). De volgende waren beter. De tweede was op doel, maar het schot werd gepakt door de keeper. De laatste was hard en hoog in de linkerbovenhoek. De keeper van Cion kon de bal nog net uit het doel tikken.
  De allerbeste kans kreeg Ricardo vd Zalm. Die kreeg de bal op rechts aangespeeld, omspeelde in het strafschopgebied een verdediger en kwam ook nog tot een schot. Jammer genoeg in het zijnet. Maar hij was serieus heel dicht bij een doelpunt.
  Ook een slotoffensief met enkele corners leverde géén doelpunt(en) op.

  Na 3 overwinningen op rij verloor in de tweede klasse D koploper Westlandia zijn vierde wedstrijd.

  JvdM
  ---------------------

  De voorbeschouwing
  Westlandia za. 1 op bezoek bij het nog ongeslagen CION

  Westlandia za. 1 treft komende zaterdag vanaf 14:30 uur weer een ploeg uit Vlaardingen. Op Sportpark Broekpolder wacht een wedstrijd tegen het nog foutloze CION.

  2 weken geleden was de club van nieuwe trainer Robert Verbeek medekoploper in 2D. Afgelopen zaterdag was men goed gestart tegen Vitesse in Delft (1-0 voorsprong), maar vanwege een blessure van de scheidsrechter kan dat duel pas om 21 oktober a.s. uitgespeeld worden. Door de 3-0 winst tegen Berkel en de 2-1 bij HBSS staat men nu op 6 punten.

  Ook Westlandia is na 3 speelrondes dit seizoen nog foutloos. Dat kwam mede door de sterke teamprestatie in het met 1-0 gewonnen duel tegen, het toen nog ongeslagen, VFC. Doelman Tim Janssen zei vóór de wedstrijd nog dat hij gebrand was om weer eens een keer de nul te houden. Samen met zijn verdedigers en de rest van het team is hij daar goed in geslaagd. Dat was overigens niet eenvoudig, want zeker in het eerste deel van de wedstrijd had VFC het beste van het spel en de meeste dreiging voor onze goal.

  In de historie van Westlandia za. 1 is het nog niet voorgekomen dat onze 7 goals in de eerste 3 wedstrijden door 7 verschillende spelers zijn gescoord. Leuke uitdaging voor de trainer van CION om daar een tactisch plan op te maken voor zijn selectie.

  CION-uit was voor de formatie van Theo Verbeek en zijn staf vorig seizoen een lastig klus. Volgens de media kon zijn team toen géén vuist maken en werd er verdiend met 3-0 verloren. Dat vraagt om revanche en als dat lukt, blijven de groen-witten koploper in 2D. 

  Aan de heer v.d. Geest van de bond de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Rond half 5 zal bekend zijn welke eindstand hij op het wedstrijdformulier gaat schrijven en welk team in 2D zonder puntverlies blijft.

  ----

  Zaterdag 2 pakte met een 6-3 overwinning op RKDEO weer 3 punten en de 3e plaats in 1A. De goals werden gemaakt door Thomas v.d. Putten 2x, Ricky Hodge, Vince Hoek en Nino Capdevilla. De technische staf was dik tevreden met de goede overwinning, maar ze hadden nog wel verbeterpunten gezien. Wie weet kan men daar, na 2 trainingen, zaterdag de vruchten van plukken bij koploper Foreholte. Aftrap op Sportpark Elsgeest in Voorhout is om 12:00 uur.

   

  ----

  Komende zaterdag staan ook de volgende belangrijke wedstrijden voor de club op het programma voor de selectieteams:

   

  • 11:45 uur nr.7 Westlandia O16 - nr.8 PVCV 2-4
  • 13:00 uur nr.8 WSV - nr.5 Westlandia O15 1-6
  • 12:00 uur nr.3 Roda JC - nr.6 Westlandia O18 4-1
  • 14:30 uur nr.2 Westlandia O17 - nr.8 UDI'19 3-1
  • 17:45 uur nr.1 HBS -  nr.3 Westlandia O23 3-0
  • 18:00 uur nr.9 Westlandia zo. 1 - nr. 13 RVVH 0-0 (voorbeschouwing)

  Fr@