• Competitie start voor de zaterdagselectie

  21 sep 2022
 • Zaterdag 24 september a.s. start om 15:00 uur voor Westlandia za. 1 de competitie in de 2e klasse E met een thuiswedstrijd tegen SVC'10. 

  Voor de mannen van Theo Verbeek en zijn staf wordt het een seizoen waar géén prijzen gewonnen kunnen worden. Daar Westlandia met 2 teams in het standaardvoetbal speelt, kan zaterdag 1 niet (meer) hoger spelen dan de 2e klasse. Vanwege de toekomstige aanpassing van de voetbalpyramide is er wel een versterkte degradatie. De laatste 3 ploegen degraderen rechtstreeks en de nummer 9, 10 en 11 gaan p/D-wedstrijden spelen met de 3e klassers. Voor directe handhaving zal Westlandia dus bij de eerste 8 teams in deze 2e klasse moeten eindigen.

  De zaterdagselectie zag medio juni een paar sterkhouders vertrekken. Van VELO kwam keeper Tim Jansen over. Pepijn Vis en Jay Geeratz kwamen definitief over vanuit de jeugd. Alle 3 hebben ze hun eerste officiële wedstrijd in de beker gespeeld. Westlandia eindigde in de bekerpoule op een 2e plaats. Van 1e klasser VELO werd in Wateringen met 2-0 verloren, maar op eigen veld werd Hellevoetsluis met 3-1 verslagen. Doelpuntenmakers waren Stefan Bron, Lars v.d. Berg en Yordi van Beek.

  Ondanks een zeperd bij UVS (7-0) werd SVC'10 ook 2e in de bekerpoule. Er werd met 1-0 gewonnen van RCL én ROAC. Dat was voldoende voor plaatsing in de volgende ronde. 

  De fusieclub uit Wassenaar is voor Westlandia een geduchte tegenstander. In het laatste onderlinge treffen verspeelden we een goede kans op promotiewedstrijden door met 3-0 op het Oostersportpark te verliezen.  Op  zaterdag 21 mei 2022 werd de wedstrijd vlak voor rust, door een blessure van Dennis Verbeek, gestaakt bij een 0-0 stand. Op 25 mei kregen we in de resterende 4 minuten van die 1e helft 2 goals tegen. Uiteindelijk werd het 3-0 voor de thuisclub. 

  Zaterdag tegen 5 uur zullen we weten of de voorbereiding voldoende is geweest om direct goed uit de startblokken te komen.

  ----

  Het 2e team van trainer Hans v.d. Kruk heeft in in het bekertoernooi de poule gewonnen. Afgelopen zaterdag was er in de beslissende wedstrijd een klinkende 4-1 overwinning bij Lyra. Na de goede resultaten van afgelopen seizoen, met bijna promotie naar de res. hoofdklasse, ligt de lat natuurlijk weer iets hoger voor de groen-witten. 

  Komende zaterdag start de competitie in de res. 1e klasse met een uitwedstrijd bij RCL. Aftrap op sportpark De Bloemerd in Leiderdorp is om 11:00 uur. Vorig seizoen werd daar met 4-1 gewonnen.

  ----

  Het 3 team staat dit jaar onder leiding van trainer Jeroen van Kester. Door een 2-1 nederlaag tegen FC 's-Gravenzande werd zijn team afgelopen zaterdag 2e in de bekerpoule. Er werd wel gewonnen van Rozenburg (2-1) en Naaldwijk (5-0). 

  De openingswedstrijd in de res. 3e klasse stond gepland bij DUNO. De wedstrijd is echter uitgesteld tot december

  Fr@