• De directe concurrentiestrijd om plek 1 in de Poule

  3 okt 2020
 • Zaterdagochtend 3 oktober, uit bij Zwaluwen, de directe concurrent!

  Dit keer gaat de wedstrijd wel door ondanks de regen. Vorige week helaas afgelast tegen s-Gravenzande dus de jongens hebben er extra veel zin in!

  Verzamelen buiten het hek, eenmaal compleet word het hek door een steward van Zwaluwen voor de mannen open gedaan.

  Niet echt plek om lekker warm te lopen maar dat mag de pret niet drukken. Met maar 5 volwassenen van elke uitspelend team en de staf van de thuisspelende teams is het onwennig rustig op het voetbalcomplex. Echter op de parkeerplaats en langs de hekken, genoeg publiek!

  Eindelijk is de wedstrijd van het voorafgaande team afgelopen en kunnen de jongens het veld betreden om nog even snel af te ronden op het goal. En dan beginnen…

  Westlandia is direct fel en zo ontstaat de eerste kans doordat Quinn de bal mooi onderschept van Zwaluwen en een voorzet geeft op Dawlad, helaas naast. Zwaluwen komt sterk terug en er zijn 2 mooie reddingen nodig. Westlandia aan beurt, mooi overspel, voorzet van Mootje en Stefano kan scoren, 0-1!
  Het is een over en weer tussen 2 gelijkwaardige teams waarbij beide teams graag willen winnen. Echter weet Stefano de bal te veroveren en komt mooi oplopen. Speelt bal af aan Dawlad, Dawlad voorzet, Lars rond hem zeer netjes af, 0-2 !
  Zwaluwen knokt zich terug en zet continue de aanval in, echter staat Westlandia als een echt team en strijden voor elke bal. Toch breekt zwaluwen door en weet nipt naast te schieten. Westlandia speelt goed samen, vooral aan de rechterkant, Mooitje krijgt kans op het goal maar helaas in de handen van de keeper.

  Time out

  Na de hervatting is al snel duidelijk dat Zwaluwen het niet eens is met de achterstand en word steeds feller. Westlandia gaat de strijd volledig aan, precies zoals het hoort. Aanval over en weer, een vrije trap en corner van Westlandia blijven helaas onbenut. Zwaluwen heeft sterke rebounds en Jordi is als keeper zeer nodig. De strijd tussen beide teams gaat onveranderd verder en de vraag is , wie scoort er als eerst. Zwaluwen krijgt corner en neemt deze zeer snel. Westlandia is verrast en Zwaluwen kopt mooi binnen via binnenkant paal, 1-2! Westlandia laat het er niet bij zitten en komt direct met een snelle aanval, Mootje schiet, helaas over!

  Rust, Zwaluwen loopt het veld af en Westlandia blijft in de regen achter. Tja dat gaan we natuurlijk niet doen, dus HUP ook naar binnen, geen kleedkamer maar wel even droog staan en even wat limonade.

  Zwaluwen neemt de aftrap en Westlandia zit er direct bovenop en word gevaarlijk, zwaluwen klungelt wat achterin en maakt bijna een eigen doelpunt. De corner van Westlandia is niet sterk genomen en nu is het de beurt aan Zwaluwen om de aanval in te zetten. Echter komen zij daar Quinn tegen die samen met Jordi zorgt dat Zwaluwen geen kans maakt.
  Zwaluwen geeft niet op en zet een tandje bij, Westlandia is zijn eigen spel kwijt en Zwaluwen is dan nu ook de sterkere van de 2. Echter komen zij niet tot scoren. Westlandia daarin tegen wel want wij hebben Stefano die het op een lopen zet, solo aangaat en op het goal schiet, keeper heeft een mooie redding maar helaas voor hen staat daar Melle op de juist plek die hem rustig inschiet, 1-3!
  Zwaluwen vind het allemaal niet zo heel leuk en word erg fel in de duels, Melle is hiervan het slachtoffer en krijgt van vader/trainer Leo nog wat extra water over zijn zere been. Vrije trap word genomen door Stefano en Mootje weet de bal zeer geplaatst in te koppen 1-4 !
  Nu is het Westlandia die de sterkere partij is en probeert door de verdediging van Zwaluwen heen te komen. Zwaluwen probeert regelmatig met een snelle omschakeling tot ons doel te komen maar helaas voor hun weet Westlandia steeds snel de bal te veroveren. Nu is het de beurt aan Umberto om op te komen dribbelen en een solo aan te gaan, op het juiste moment geeft hij een voorzet op Dawlad die hem zeer netjes in het net plaatst, 1-5!
  Zwaluwen word naast feller nu ook gemener en daar is Umberto dit keer het slachtoffer van. Geen resultaat uit de vrije trap. Inmiddels is het van beide kanten vechtvoetbal geworden maar zonder echte resultaten. Totdat Melle zijn kans ziet en een afvallende bal weet te bemachtigen en het samen met Dawlad afrond 1-6 !

  Time out

  Ondanks de stand geeft Zwaluwen niet op…. Lars krijgt na mooi samenspel, kans te schieten op het doel maar helaas over. Zwaluwen komt sterk op en Jordi moet flink uitkomen, doet dit dan ook met een mooie sliding. Westlandia zet de aanval in en bereikt een corner, verder niet gevaarlijk.
  Westlandia verliest een beetje hun felheid en willen de wedstrijd verder rustig uitspelen. Zwaluwen profiteert hiervan en weet vaker de aanval in te zetten. Quinn weet de bal te bemachtigen en speelt deze terug naar Jordi, Jordi geeft de bal door aan Che maar helaas daar zat Zwaluwen ineens tussen, 2-6! Daarna is Zwaluwen in de laatste minuten nog een aantal keer gevaarlijk maar weten niet te scoren… en daar klinkt het eindsignaal! Yes de nummer 2 verslagen, betekend nu 1e in de poule en niet meer in te halen! (Tenzij de wedstrijd tegen ’s-Gravenzande met 23-0 word verloren, maar dat laten de jongens natuurlijk nooit toe!)

  Een gelijkwaardig tegenstander maar toch met 2-6 gewonnen, we kunnen alleen maar zeggen, goed gespeeld jongens! Klasse !