• De landelijke maatregelen i.v.m. het Corona virus van 28 september vertaald naar Westlandia

2 okt 2020
  • Beste sporters, vrijwilligers en supporters van Westlandia,

Maandag 28 september 2020 heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen bekend gemaakt om het corona-virus te bestrijden. Voor ons als Westlandia betekent dit dat:

• Vanaf dinsdag 29 september de kantine  gesloten is.
    • Bij alle wedstrijden en trainingen (jeugd of senioren) geen publiek aanwezig mag zijn.

Deze maatregelen gelden in elk geval de komende 3 weken.

Het bovenstaande betekent ook dat de komende 3 weken:

• Alleen sporters, staf, scheidsrechters en dienstdoende vrijwilligers toegang tot het sportpark hebben.
    • Bij uitspelende jeugdteams, naast de sporters en staf, maximaal 5 begeleiders toegang hebben tot het sportpark.
    • Westlandia-teams die uitspelen verzamelen op de parkeerplaats of elders.

Gebruik van de kleedkamers is puur bedoeld voor omkleden en douchen. Meenemen en consumeren van eigen drank of na de training/wedstrijd blijven hangen is niet toegestaan. Bij overtreding zijn wij helaas genoodzaakt het kleedkamerbeleid verder aan te scherpen.

Daarnaast blijven de volgende richtlijnen en adviezen, die afgestemd zijn met de GGD, gelden:

• Bij vervoer naar uitwedstrijden: alle inzittenden dragen een mondkapje. Ga na wat de regels zijn bij de tegenstander.
    • Bij klachten: direct thuisblijven en bij blijvende klachten: laat je testen op corona!
    • Als je je laat testen: blijf thuis tot uitslag test bekend is.
    • Bij een positieve corona testuitslag moeten directe contacten 10 dagen in quarantaine vanaf het laatste contactmoment.
    • Zij die positief getest zijn op corona en in quarantaine zijn geweest, mogen pas weer clubactiviteiten hervatten als zij volledig klachtenvrij zijn.
    • Stel het bestuur van Westlandia (via trainer of ander staflid) op de hoogte wanneer er testen worden aangevraagd, over de uitslagen van de testen en wanneer men weer volledig hersteld is.

De aanvullende maatregelen van het kabinet zijn voor ons allemaal uiteraard een teleurstelling nu we net weer een beetje van het verenigingsleven konden genieten. Tegelijkertijd zijn wij als bestuur blij dat alle sporten doorgang kunnen vinden en dat is toch waar het in de eerste plaats om draait.

Laten we hopen dat de maatregelen over 3 weken weer versoepeld kunnen worden. Door ons goed aan de maatregelen te houden kunnen we daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Tot die tijd: Let op elkaar en blijf gezond.

Het bestuur,

Met vriendelijke groeten,