• Dinsdagavond speelronde 22 voor Westlandia za. 1 en 2

  8 mei 2022
 • Dinsdagavond 10 mei komt Zaterdag 1 vanaf 20:00 uur in actie tegen DoCoS op Sportpark Morskwartier in Leiden. De heer Jhamai is door de bond aangesteld om het duel in goede banen te leiden.

  DoCoS bleek eerder dit jaar op de Hoge Bomen een "lastige" tegenstander te zijn. We creëerden in de heenwedstrijd op de Hoge Bomen onvoldoende kansen om aanspraak te maken op de 3 punten. Beide goalies deden die middag hun werk prima en daardoor werd het slechts 1-1. Dinsdagavond zal er dus uit een ander vaatje getapt moeten worden. 
   
  De Leidse formatie speelde afgelopen zaterdag dé derby bij RCL. In het eerste kwartier legde DoCoS met 3-0 de basis voor een historische overwinning (4-1). Daardoor kon DoCoS 3 belangrijke punten bijschrijven en de directe handhaving zo goed als veilig stellen. Onze concurrent voor P/d-plaatsing RCL liet dus belangrijke punten liggen. 
  DoCoS had op eigen veld wisselende resultaten tegen de top van de ranglijst van 2C. USV en Vitesse D. wonnen er met 4-0. DSO had het lastig en won slechts met 2-1. HVC'10 keerde met een 4-2 nederlaag terug naar de Hoek.
   
  In de aanloop naar deze midweekse wedstrijd trof Westlandia in nr. 2 DSO een tegenstander van formaat. De Zoetermeerse trots won met 6-2, maar die eindstand was geflatteerd. Het vertoonde spel van de groen-witten was tot aan de 3-2 gelijkwaardig aan dat van de tegenstander. Daarna moesten er risico's genomen worden en dat ging deze keer mis. 
  Gelukkig volgen er nog 4 potjes om mee te blijven strijden voorde 4e plaats (recht op promotie-wedstrijden). Onze 2 directe concurrenten nr 5. HVC'10 en nr. 6 RCL spelen dinsdagavond tegen elkaar in Hoek van Holland.
   
  Rond de klok van 10 uur zullen we weten hoe de strijd om die 4e plaats zich verder ontwikkeld.
  ----
   
  Het zal net als afgelopen zaterdag weer puzzelen worden, want  ook het 2e team komt om 20:00 uur in actie. De mannen van trainer Hans v.d. Kruk komen in actie bij koploper Voorschoten'97. Dat team is bij winst zeker van de titel in de res. 1e klasse.
   
  Het 3e team van trainer Wim Lentz speelt op donderdag 12 mei de uitwedstrijd bij FC 's-Gravenzande. Duel op het Julianasportpark begint om 20:00 uur.
   
  ---
  Op de foto van Jan v.d. Meijs staat Tim v.d. Voort die bij DSO al weer zijn 15e goal van het seizoen scoorde.