• Drie prijzen voor Westlandia op het Westlands Voetbal Gala

12 jul 2022
  • Na het Westlands Voetbal Gala ging Westlandia met 3 prijzen naar huis.

In de categorie Beste Keeper van het afgelopen seizoen 2021/2022 viel de keuze op Jari Duijvestijn. Hij bleef Kenny Lipman(Lyra) en Jeffrey Wubben(VV Naaldwijk) voor. In een kort praatje voor de bekendmaking kreeg Jari de vraag of hij zich één echt bijzondere redding kon herinneren. Hij gaf daar een vage draai aan, hij kon zich op dat moment geen bijzondere redding herinneren. Er werd hem ook gevraagd, waarom het dit jaar zo goed was gegaan. Daar had hij wel een helder antwoord op. Hij was dit jaar vader geworden, “daar word je rustiger van”, zei hij met een trotse glimlach.

Er was een tweede prijs voor Desley Bransen. Dat ging om de categorie Beste Speler. De eerste prijs ging naar Bram Sommeling van FC ’s-Gravenzande. Desley had deze prijs zonder meer verdiend. Hij heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot een spelbepalende speler. Met Desley voorop heeft Westlandia zo1 er wedstrijden lang voor gevochten om de dreigende degradatie te ontlopen. Helaas is dat niet gelukt en… het koste hem misschien ook wel de titel van Beste Speler.

En oja, ikzelf.
    Ongetwijfeld wijze heren hadden mij de vrijwilligersprijs toebedacht. Wethouder Anko Goudswaard verraste mij met een passend aandenken als medewerker van de WOS. Dat aandenken was een microfoon op een glanzend stukje marmer. Ik had mezelf tevoren wel op mijn verkeerde been gezet. Ik ben momenteel meer vrijwilliger bij Westlandia, dan bij de WOS. Ik dacht dat deze prijs uit de groen witte hoek kwam. Dat was niet zo. Ik blijf me vereerd voelen. En ik ben de collega’s van de WOS, Aart de Haan voorop dankbaar voor een mooie prijs. Hij krijgt een ereplaats in huis. (Op mijn nachtkastje)
    En.. “mijn hart ligt nu meer bij Westlandia.”

Oja, nog even terug naar Jari.
    Lang na de prijsuitreiking kwam Jari alsnog met een antwoord op de vraag over de belangrijkste redding van dit seizoen. Die was er inderdaad. In de oefenwedstrijd tegen Velo, voor het begin van de competitie, redde hij op een schot van Sergi Roeleveld. Westlandia za1 won die oefenwedstrijd heel verrassend, misschien wel door die redding.

Tot slot.
    Ik heb grote twijfels over de titel, maar ik laat hem toch staan.

Jan van der Meijs