• DSO tegen Westlandia: topper in 2C

  4 mei 2022
 • Zaterdagmiddag 7 mei komt Zaterdag 1 vanaf 14:30 uur in actie tegen DSO op Sportpark Bentwoud te Benthuizen/Zoetermeer. De heer Steenbergen is door de bond aangesteld om dit duel in goede banen te leiden.

   
  DSO is bezig aan een prima reeks wedstrijden. In de laatste 8 duels werden 24 punten gepakt. 6 van die duels tellen mee voor P2 en ze staan daarin dus ook fier bovenaan. De 2e plaats op de ranglijst van 2C kan nog verbeterd worden, want het gat met koploper UVS is slechts 4 verliespunten. Op 14 mei mogen ze in Leiden mogelijk een aanval doen op die 1e plaats. Afgelopen zaterdag waren ze vrij. 
   
  Waarschijnlijk waren er leden van de staf aanwezig op de Hoge Bomen om de komende tegenstander Westlandia aan het werk te zien. Ze zullen niet veel wijzer geworden zijn, want de groen-witten speelden niet één van hun beste wedstrijden. Het voetbal zal tegen RCL dan wat minder geweest zijn dan de laatste weken, maar er werden wel aardig wat kansen gecreëerd. Roy en Yordi van Beek zorgden met hun goals dat de 3 punten in Naaldwijk bleven. Voor Yordi was dit een ultieme beloning voor het terugknokken na een lange periode van vervelende blessures. Zijn kreet na het maken van de winnende goal: "ik kan het nog!!", kwam uit zijn tenen.
  De technische staf van de club uit Zoetermeer/Benthuizen zal overigens meer waarde hechten aan de ervaringen uit de heenwedstrijd. Westlandia verraste vriend en vijand door een prima pot te spelen tegen DSO (1-0), dat toen gedeeld eerste stond met 4 gespeeld en 12 punten.
   
  Door de goede resultaten van de afgelopen weken, zijn de kansen van Westlandia voor een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse verbeterd, maar er moet nog wel dik 450 minuten gestreden worden om dit te verzilveren. Te beginnen dus zaterdag bij en tegen DSO. 
  Tegen half 5 zullen we weten wie de flow heeft weten vast te houden.
   
  Net als vorige speelronde wonnen zaterdag 2 en 3 ook weer hun wedstrijden. Voor de mannen van trainer Hans v.d. Kruk wordt het komende speelronde peentjes zweten, want het 2e gaat op bezoek bij hekkensluiter MVV'27.  Laag geklasseerde teams hebben eerder dit seizoen al vaker voor een uitglijder van zijn elftal gezorgd. Om in de race te blijven voor de promotiewedstrijden, mag dat nu niet gebeuren.
   
  Het 3e team ontvangt in Naaldwijk het 3e van MVV'27. De Maaslanders zijn de trotse lijstaanvoerder. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden en 14 gewonnen. Het 3e van Wim Lentz heeft de afgelopen weken vertrouwen getankt en in 3 duels zelfs 18x gescoord. Wie weet behoort een "stuntje" tot de mogelijkheden.
   
  Fr@