• Een jong Westlandia komt te kort tegen Vitesse Delft

  23 jan 2023
 • Op het hoofdveld van Vitesse Delft op sportpark Tanthof Zuid troffen de nummer 3 (Westlandia za1) en de nummer 4 (Vitesse Delft) van de 2e klasse E elkaar. ’s Nachts had het licht gevroren en er zat nog een beetje hal in de onderlaag. Er was een kunstgrasveld voorhanden, maar scheidsrechter Van Pinxteren had bepaald dat er op het hoofdveld gespeeld kon worden. En daar had hij gelijk in. De grasmat was prima bespeelbaar.

  Westlandia ‘light’

  Als 3 spelbepalende spelers in de basis ontbreken, dan begin je niet vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Stefan Bron, tegenwoordig een brave huisvader was geschorst, Tim vd Voort onderging 5 dagen eerder een neusoperatie en Timothy le Duc was geblesseerd. Zij waren samen goed voor 23 doelpunten. Uit de O21 was Jari Lievaart bij Westlandia za1 gekomen. Hij startte in de spits met naast zich in de aanval Jay Geeratz en Yordi van Beek.

  De wedstrijd

  In de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Na 10 minuten liep Thomas vd Putten bij een actie tegen een hamstringblessure op en moest gewisseld worden. Pepijn Vis was zijn vervanger. De beide verdedigingen stonden als 2 huizen en Westlandia had het beste van het spel. Er werden echter nauwelijks kansen gecreëerd. Yordi van Beek ging bij een aanval neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter gebaarde meteen dat er z.i. niets aan de hand was. Bij Vitesse Delft was Richomar Richards een handenbindertje. Halverwege de eerste helft sloeg er een vlammetje in het pannetje, toen de grensrechter van de thuisploeg bij een mooie diepe bal voor buitenspel vlagde pal voor de neus van de Westlandia bank. De enige echte kans op een doelpunt kwam in de blessuretijd van de eerste helft. Jay Geeratz kwam in een goede schietpositie. De keeper van Vitesse Delft stopte zijn schot.

  In de tweede helft trokken de Tanthof-Zuiderlingen het initiatief meer naar zich toe en ze bezorgden Jari wat werk. Na een minuut of 10 zagen we een goede actie van Jari Lievaart in het strafschopgebied. Hij passeerde een verdediger, maar zijn schot werd door een volgende speler geblokt. Na een uur spelen werd Yordi van Beek gewisseld voor Hamza el Yddri. Een ongelukkige uitgevoerde sliding in het strafschopgebied was voor de scheidsrechter de aanleiding om de bal op de stip te leggen. Bij Vitesse Delft hebben ze een strafschoppenspecialist, Rick Burgering. Hij stuurde Jari naar de verkeerde hoek. 1 – 0. In het vervolg vloog de vlam nog een paar keer in de pan. Vitesse Delft ging op zoek naar meer doelpunten. Kreeg ook kansen, maar het bleef bij een doelpunt. Met nog een minuut of 10 te spelen moest ook Lars vd Berg geblesseerd het veld verlaten. In de slotfase kreeg Westlandia nog 2 kansen. Dennis Verbeek draaide zich vrij en schoot goed in, maar Lennart vd Hengel redde op de doellijn. Ook Mark van Kester had nog een goede kans en een goed schot, maar Lennart vd H. lag ook nu weer in de weg. In blessuretijd werd het alsnog 2 – 0 door Dominique Aries.

  Vitesse Delft was in de tweede helft de betere ploeg en won verdiend, maar het jeugdige Westlandia had zich meer dan manmoedig geweerd.

  JvdM

  Op de foto: Pepijn Vis bezig met een aanvalsopzet.