• Een vriendschappelijke wedstrijd tussen spelers uit het heden en het verleden van Westlandia za1: Westlandia za1 - Verburch

29 aug 2021
  • Op zaterdag 28 augustus speelde Westlandia za1 tegen Verburch. In het elftal van Verburch zagen we 5 oude bekenden terug. Vince vd Knaap, Miquel van Dijk, Revy Verbeek, Stef Geertsema en Shane Bruinen. Zij verruilden het groen voor het oranje van Verburch.

Theo Verbeek is nog steeds aan het experimenteren en aan het kijken wat de capaciteiten van zijn huidige spelersgroep zijn. Vandaag zagen we een nieuwe linksback aan het werk.

In de eerste helft had Westlandia een veldoverwicht en zeer veel balbezit, maar dat leverde geen meeslepende wedstrijd op en ook nauwelijks kansen. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kwam er leven in het spel van het team van Theo Verbeek en Rob Klop. Dat leverde ook een fraai doelpunt op. Vince Olsthoorn zag Rick van Schie in het strafschopgebied vrij lopen, speelde hem op maat aan. Rick dribbelde wat met de bal en legde de bal perfect op de voet van Tim vd Voort, die hoefde alleen een beetje richting te geven aan de bal. En dat deed hij. Dat betekende 1 – 0.

In de tweede helft zagen we een veel aantrekkelijkere wedstrijd met mooie acties, vloeiende aanvallen en doelpunten. Westlandia en ook Verburch hadden een tandje bijgeschakeld. Al snel in de tweede helft kopte Stefan Bron de bal in het doel. 2 – 0. Maar niet snel daarna was het Vince vd Knaap, die het ineens op de heupen kreeg en de bal achter Jari Duijvestijn schoot. 2 – 1.

In de tweede helft had Theo Verbeek een speler uit de jeugd van Westlandia in het veld gebracht. Mike Vijverberg. Hij startte als linksachter, maar al snel ging hij ook mee naar voren. Hij kreeg zelfs een goede schietkans net buiten de 16. Zijn schot ging loepzuiver naar de linkerbovenhoek. De keeper van Verburch kon de bal alleen maar tegenhouden. Tim vd Voort stond weer precies op de goede plaats om de bal, die van de keeper kwam in het doel te werken. 3 – 1. Het werd 3 – 2 door een vliegende kopbal, waarop Jari geen verweer had. Diezelfde Jari gooide zich met gevaar voor eigen leven voor een aanstormende speler van Verburch en voorkwam daarmee de 3 – 3. Tim vd Voort had vlak voor tijd wel succes. Hij bracht de 4 – 2 op het scorebord na een voorzet van Roy Duijvestijn.

Al met al voor iedereen een leerzame wedstrijd en Theo Verbeek glunderde na afloop van de wedstrijd.

JvdM