• Eindelijk ging de bal weer rollen, maar bij Westlandia za1 zagen we geen ballen het doel inrollen.

8 sep 2021
  • Voordat de competitie begint, wordt er eerst een bekercompetitie gespeeld. Westlandia za 1 zit in een poule met Alexandria’66, Olympia en RKDEO. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Alexandria’66 – Westlandia za1 op de rol. Dat zijn twee tweedeklassers tegen elkaar.

Westlandia was in opperbeste stemming, omdat op dinsdagavond in Wateringen VELO met 2 – 1 verslagen was. Met goed voetbal. Een verrassing bij dit duel was het meedoen van ‘zondagman’ Roy van Beek, die te kennen had gegeven, dat hij in Westlandia za1 wilde spelen. En zaterdagmiddag tegen Alexandria’66 stond hij wederom in de basis.

Bij afwezigheid van Theo Verbeek vertolkte Rob Klop de rol van trainer, naar behoren.

In de eerste helft zagen de toeschouwers een gelijk opgaande, pittige, maar ook sportieve wedstrijd. Westlandia creëerde twee goede kansen. Rick van Schie kreeg de bal uit een kluts mee, zag Tim vd Voort op een mooie plek vrij lopen en bezorgde hem de bal. Het schot op doel van Tim was niet zijn beste doelpoging ‘ever’. Verder werd een schot op doel door de keeper van Alexandria’66 gestopt.

In het begin van de tweede helft kopte Timothy le Duc uit een corner van dichtbij op het doel. De doelman van Alexandria’66 stopte de bal, maar stond duidelijk in zijn doel achter de doellijn met zijn haren bijna in het net. Iedereen zag dat het een doelpunt was. Behalve de scheidsrechter, die gebaarde dat er door gespeeld moest worden.

In de gehele tweede helft had Westlandia een behoorlijk veldoverwicht. Dat leverde kansen op en schoten op het doel en talloze hoekschoppen maar geen doelpunten. En zo bleven beginstand en eindstand hetzelfde. 0 – 0.

Komende zaterdag om 15.00 uur komt Olympia uit Gouda op bezoek. Deze ploeg won thuis met 4 – 3 van RKDEO. Daar vielen wel doelpunten.

Op de foto is Rick van Rijn met aanvallende bedoelingen de middellijn overgegaan en Lars vd Berg bekijkt het met een instemmende blik.

JvdM