• Eindelijk weer een echte derby voor Westlandia zo.

  6 nov 2019
 • Westlandia heeft tot de 11e speelronde moeten wachten op een echte derby. Komende zondag staat die dan eindelijk op het programma, want dan spelen we op Quick.
  Scheidsrechter Winkel is door de bond aangewezen om de kraker tussen 14:00 en 16:00 uur te fluiten.

  Vooraf hadden beide clubs gehoopt dat het een duel om de prijzen zou worden, maar helaas kunnen zowel Westlandia en Quick dit seizoen (nog) geen potten breken in de 3e divisie.

  Net als vorig seizoen is Quick, na 10 speelrondes, de hekkensluiter in deze klasse.  Westlandia staat, ondanks een  facelift van de selectie, ook weer op de 14e plaats. We staan nu overigens maar 6 punten achter op de nummer 2. Een jaar geleden waren dat er al 14. Het zit dus allemaal veel dichter bij elkaar.

  Na een slechte start van het seizoen heeft Quick in de laatste 4 wedstrijden 5 punten behaald. Daarbij moet aangetekend worden dat de Haantjes nog wel een paar keer op ongelukkige wijze punten hebben verspeeld.
  Daar hebben de groen-witten natuurlijk ook al de nodige ervaringen mee. Zeker in thuiswedstrijden heeft het niet altijd meegezeten.

  Van de laatste 5 onderlinge competitieduels op sportpark Nieuw Hanenburg wist Westlandia er 4 te winnen. Alleen in oktober 2017 werd het 2-2. Wij lieten Quick in die 5 wedstrijden 14x extra aftrappen, maar geen enkele speler uit de huidige selectie scoorde. 

  Doelman Edgar Leerdam en verdediger Nick van Vliet (foto) hebben wel al deze derby's gespeeld. Zij moesten "slechts" 6 doelpunten toestaan aan de Haantjes.
   
  Gelet op het feit dat we met 1 wedstrijd meer, maar 5 punten voorsprong hebben op Quick, zijn 3 punten voor ons bittere noodzaak. 
  De steun van de groen-witte aanhang is daarom aan De Savornin Lohmanlaan 215 in Den Haag meer dan welkom.

  Fr@

  Oh ja dinsdagavond vanaf 20:00 uur speelt Westlandia zo. 1 thuis tegen Die Haghe. Het is onze 2e en laatste wedstrijd in de poule van het HaaglandenVoetbalToenooi. Eerder speelden de mannen van trainer Marcel Koning 1-1 bij Te Werve.