• Excelsior'20 JO11-1 - Westlandia JO11-1

  10 okt 2019
 • Vandaag (5 oktober - red) de belangrijke bekerconfrontatie tegen onze concurrent, als het gaat om plek 1, in deze poule. De 1e minuten moest ondergetekende aan zich voorbij laten gaan omdat het zoeken was naar het juiste veld. Ik kwam erin met toen nog 0-0 maar al snel was het Excelsior '20 dat in de 6e minuut de score opende, 1-0. Wij kwamen maar niet in ons ritme mede door de felheid en goed verdedigen van Excelsior. In de 10e minuut mocht Excelsior een vrije trap nemen die onhoudbaar bleek voor Levi, 2-0. Vlak voor rust was het Melle die 1 op 1 naar de keeper liep maar helaas de bal te ver voor zich uit speelde. Het bleef bij 2-0 na het 1e kwart. 
   
  Aan het 2e kwart begonnen we goed maar de kansen die we kregen werden helaas niet benut. Mo zag zijn vrije trap in het zijnet belanden, Lars schoot voorlangs en Dawlad zag zijn bal op de paal uiteen spatten. Het was Excelsior dat veel effectiever met zijn kansen omging. In de 26e minuut redde Levi in 1e instantie nog maar bij de rebound werden we kansloos gelaten, 3-0. Nog net voor rust werd het zelfs 4-0 uit een corner. De rust hadden wij goed nodig want we wisten wat we te doen hadden. Excelsior dacht daar alleen anders over. Ze bleven fel op de bal en achterin stond het als een huis. We kwamen er maar niet doorheen. Aan het eind van het 3e kwart tilde Excelsior de score op naar 6-0. Bij beide doelpunten redde Levi eerst nog maar bij 2x een rebound waren we kansloos. 
  De hoop op een goed resultaat was nu wel vervlogen. 
   
  Het 4e kwart was nog maar een formaliteit. Wij konden niet beter en Excelsior breidde zijn voorsprong gestaag uit naar 11-0. Er werd van onze kant niet goed meer meeverdedigd en Excelsior maakte daar dankbaar gebruik van. Dawlad redde onze eer door ons ook op het scorebord te zetten. Het laatste woord was toch aan Excelsior dat er nog 13-1 van maakte.
   
  Jammer mannen. Les die we geleerd hebben is felheid en organisatie. Dit zijn dingen die te leren vallen. Volgende keer beter en wel de derby tegen FC 's-Gravenzande JO11-1 op ons eigen vertrouwde sportpark.
   
  Wijnand