• Feyenoord uit, altijd lastig

29 nov 2023
  • Na 11 jaar treft Westlandia komende zaterdag SC Feyenoord weer voor een duel in de competitie. Zaterdagmiddag 4 december vanaf 15:00 uur strijden beide teams voor een hogere klassering in de 4e divisie. Het duel op het roemruchte Sportpark Varkenoord staat onder leiding van de heer F. Berg.

Wie op de Hoge Bomen begint over Feyenoord tegen Westlandia, hoort dan al snel de verhalen over het historische treffen op 4 juni 2001. In Barendrecht werd toen alles uit de kast gehaald om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse. Uiteindelijk won de groen-witte formatie van trainer Richard Grootscholten die finale van de nacompetitie met 2-1 (Johan Vis en Peter Bos). Het was ook de enige keer dat we op vreemde bodem de Rotterdammers wisten te verslaan. Zelfs toen we in maart 2007 op Varkenoord kampioen van de 1e klasse B werden, sloten we af met een 2-1 nederlaag.

Na het seizoen 2012-2013 besloot Feyenoord over te stappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Dat betekende toen dat men moest starten in de kelderklasse. In 5 seizoenen waren de rood-witten weer terug in de hoofklasse. Twee seizoenen geleden stond men zelfs met 1 been in de 3e divisie. In de finale was VVOG echter 2x te sterk.

Dit seizoen moet de vernieuwde selectie met nieuwe trainer Richard Elzinga wederom gaan strijden voor de prijzen. Door de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen ASWH is de achterstand op de koploper uit Hendrik Ido Ambacht echter al opgelopen naar 10 verliespunten. Daarom zal nu het vizier  eerst gericht zijn op een periodetitel.

Westlandia wist afgelopen zaterdag wel te winnen. Bij VOC werd het 1-3 door goals van Peter Cedeno (2x) en Hidde v.d. Arend. Opvallend was ook de 1e basisplaats voor Ismael Affellah. Hij kwam in 2021 over van de jeugd van DHC en speelde de afgelopen 2 jaar in de opleidingsteams van Westlandia. Dit seizoen klopt hij aan de deur van het vlaggenschip en heeft inmiddels 5 caps achter zijn naam staan. Peter Cedeno speelde al voor de 38e keer in het 1e van de zondag, maar het merendeel van die wedstrijden dateren van vorig seizoen. Het was overigens niet voor het eerst dat hij 2 goals scoorde in zondag 1. Ook in  november 2022 was hij met 2 goals trefzeker in de bekerwedstrijd tegen Boshuizen.

Het wordt zaterdag om Varkenoord een interessant treffen. Feyenoord heeft op eigen veld in 7 duels al 11 punten verspeeld . Westlandia heeft 11 van de 15 punten dit seizoen gepakt op vreemde bodem. Ronde klok van 5 uur zal blijken of de mannen van trainer Maurizio Ceccucci en zijn staf de vorm in uitwedstrijden vast hebben kunnen houden

-----

Westlandia O23 wilde zaterdag een aanval doen op de koppositie van Barendrecht. De gasten waren op De Hoge Bomen echter met 2-1 te sterk . De komende 2 wedstrijden in december kunnen benut worden als opwarming voor de voorjaarscompetitie in 2024. Komende zaterdag mag men al vroeg aan de bak in en tegen Houten.

Westlandia  O17 heeft zaterdag bij directe concurrent Hercules aan 1 punt genoeg om de titel in de 4e divisie te pakken. De jonkies van O16 staan laatste in hun poule en hebben een lastige uitwedstrijd bij Roda JC.

Fr@

-----

Programma selectieteams

aanvang plts thuis plts Uit   heenwedstrijd