• Gerard Mulder tot Lid van Verdienste benoemd.

  13 dec 2019
 • Op donderdagavond 12 december was Gerard Mulder uitgenodigd bij de vergadering van het jeugdbestuur om met hem zijn werkzaamheden als trainer van de jonge jeugd te evalueren. De vergadering begon om half 8. Gerard was goed voorbereid en was om kwart over 7 al aanwezig. Het agendapunt, waarvoor Gerard was uitgenodigd, kreeg echter een heel andere wending, toen voorzitter Ton van Marrewijk de vergadering van de jeugdcommissie kwam binnenvallen.

  Hij kwam om Gerard Mulder in het zonnetje te zetten. Ton prees hem  ‘als een man van weinig woorden en heel veel daden.’ Gerard is ook geen man die in de schijnwerpers wil staan, vandaar dat Westlandia hem ‘klein, maar ook groots’ wilde belonen voor ‘enorm veel jaren als betrokken lid, begeesterd trainer en opvoeder. En ik wens iedere Westlandiaan één of meerdere jaren training van Gerard Mulder toe, want met enorme passie en gebaseerd op techniek leert hij de jeugd voetballen.’

  Gerard is ook in de ledenadministratie gedoken en is bezig die te digitaliseren. Voor alles wat hij voor Westlandia deed, doet en nog gaat doen speldde Ton bij Gerard de speld van de vereniging Westlandia op. Hij werd daarmee benoemd tot Lid van Verdienste van de RKVV Westlandia. 

  De volgende morgen bellen we met Gerard Mulder. Hij is nog steeds een beetje beduusd van de vorige avond, maar hij voelde zich ook zeer vereerd. Hij schreef eigenlijk zijn hele leven al het woord VRIJWILLIGERSWERK met hoofdletters. Nu hij gepensioneerd is, heeft hij er ook de tijd voor.

  Iets meer dan een jaar geleden heeft hij de ledenadministratie over genomen. Dat was een grote klus en kostte hem meer tijd, dan hij had gedacht.

  Gerard gaf al heel lang training aan kinderen, dat deed en doet hij altijd met veel voldoening. Maar hij wilde meer doen. Toen kwam de ledenadministratie op zijn pad. ‘Het mooie van die taak is, dat ik eraan kan werken  wanneer het mij uit komt.’

  Die verenigingsspeld is bij Gerard Mulder helemaal op zijn plaats. Felicitaties namens heel Westlandia.

  JvdM