• Geslaagde oliebollenactie van de Westlandia OldStars

6 jan 2021
  • Op 30 en 31 december van het vorige jaar waren een aantal ‘walking’ voetballers van Westlandia OldStars en mensen van Vitis Welzijn op pad in Naaldwijk om bij oudere soms alleenwonende mensen een zak oliebollen aan te bieden.

Ikzelf hoorde ook bij de uitverkorene. Op woensdag 30 december werd er rond 13.30 uur aangebeld. Toen ik opendeed, stonden daar op corona-afstand van mijn deur Jos Kortekaas en Piet Klein met mondkapjes op. Jos had een tennisracket in de hand (foto). Op de bespanning lag een zak oliebollen voor het grijpen. Het was de bedoeling dat je dat ook deed. Piet stond er met een fototoestel om de actie vast te leggen. Na de mannen bedankt te hebben en de voordeur gesloten, heb ik meteen een oliebol geprobeerd. In vier lettergrepen: verrukkelijk.

Op de foto’s ziet u Piet Klein met het tennisracket in de weer om Jan de Geus te verblijden met een zak oliebollen en Jos Kortekaas vereeuwigt dat moment(foto).

Westlandia OldStars organiseerde rond oud en nieuw al een paar jaar een groots opgezet Oliebollentoernooi. Dat kon nu niet doorgaan. Er ontstond vervolgens een idee om aan te sluiten in de Oliebollen Teststraat van Westlandia om oliebollen te bestellen en te bezorgen bij oudere mensen. De Ouderenbond en Fonds 1818 ondersteunden dit initiatief met een financiële bijdrage en via Petra Prinsova sociaal makelaar bij Vitis Welzijn werden mensen uitgezocht die een bezoekje, een praatje en de oliebollen op prijs zouden stellen. Op de foto staat zij links naast 2 stagiaires.

Doel van de actie was: een glimlach op het gezicht van ouderen tijdens de jaarwisseling, een oproep tot bewegen als goed voornemen voor 2021 en tegelijkertijd een ondersteuning van de Westlandia.

Tijdens de oliebollenrun langs de ouderen werden mooie verhalen opgetekend. Zoals de meneer in de Verdilaan, die helemaal ontroerd zijn grote trots liet zien, namelijk een foto waarop hij o.a. koningin Juliana bedient bij een bijeenkomst in Hotel des Indes. Hij vertelde, dat zijn carrière in de horeca jaren geleden was begonnen in de kantine van Westlandia, waarvoor hij de club nog heel dankbaar is.

In totaal hebben 8 mensen 710 oliebollen verpakt in 142 zakken uitgedeeld aan evenveel verraste mensen.

De initiatiefnemers mogen we ook niet vergeten te noemen. Ad Henneveld en Charles Jungschlager bedachten dit plan om oudere mensen, die het in deze coronatijd toch wat moeilijker hebben te verrassen met oliebollen en ze aan te moedigen om in beweging te blijven. De samenwerking met Vitis Welzijn was prettig en zou in de toekomst misschien uitgebreid kunnen worden.

JvdM