• Goed begin 2020 is voor Westlandia zo. 1.......

  8 jan 2020
 • Zondagmiddag vanaf 14:00 gaat Westlandia de strijd aan met en bij promovendus VV Gemert. De heer ??  is door de bond aangesteld om, samen met zijn assistenten, alles in goede banen te leiden.
  Het is de laatste speelronde van de 1e periode in de 3e divisie. De periodetitel was enige weken geleden al een prooi voor O.S.S.'20.

  Gemert is voor ons 1e team van de zondag een onbekende tegenstander.
  Met het 2e team van die club hebben we in het verleden wel de degens gekruist. Dat gebeurde dan in wedstrijden in het kader van het landskampioenschap voor reserveteams.

  Gemert 1 promoveerde in juni 2019 naar de 3e divisie. De nummer 2 van de hoofdklasse B zo. was in de nacompetitie te sterk voor SDO en Staphorst.
  Door 7 overwinningen en 4 gelijke spelen staan de Brabanders nu met 25 punten op een keurige 4e plaats in de 3e divisie.  De laatste 5 wedstrijden op het eigen sportpark Molenbroek werden door Gemert gewonnen.

  Daar Westlandia pas 4x wist te winnen staan we op de 14e plaats met slechtst 16 punten.

  Marcel Koning, die onlangs zijn contract bij Westlandia met 1 jaar verlengde, ging op 2 januari al weer aan de slag met de selectie. Naast diverse pittige trainingen, was er een prima selectieweekend in Breda en een nuttige oefenwedstrijd bij VV Katwijk.
  Bij één van de toonaangevende clubs uit de 2e divisie/bollenstreek won Westlandia afgelopen dinsdagavond knap met 4-2 (goals van Gio Serbony, Desley Bransen, Donovan de Groot en Tyrone Owusu). Voor Tyrone (foto) en Donovan was het hun 1e goal in het shirt van Westlandia.
  In totaal kwamen er 18 spelers in actie, waaronder 2 talenten uit de succesvolle JO19-1

  Na deze goede generale, zullen de groen-witten met vertrouwen afreizen naar het zuiden.
  Het wordt wel ongemeen spannend in het rechterrijtje, want tussen de nr. 8 en 17 is het verschil maar 4 punten. Winst voor de groen-witten in De Peel zou dan ook zeer welkom zijn

  Fr@
  ----

  Vanuit Naaldwijk is het ca. 1,5 uur rijden naar Sportpark Molenbroek Sportlaan 9 5421SK Gemert. Liefhebbers van meezingers kunnen al vanaf 15:00 uur hun hart op halen tijdens een Hollandse middag.