• Heino en Westlandia "kampen"om de 3 punten

  2 mrt 2023
 • Zondagmiddag 5 maart vanaf 14:00 uur start het vlaggenschip in de 3e periode van de 4e divisie met een uitwedstrijd tegen Heino op sportpark De Kampen.

  De plaatselijke trots uit Heino staat op een teleurstellende 13e plaats. De afstand naar de veilige plaatsen is nu al 5 punten. Het thuispubliek is dit seizoen nog niet verwend, want er is aan de Stationsweg alleen pas van nr. 12 Alphense Boys gewonnen. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de 8 nederlagen op eigen veld geleden zijn tegen teams uit de top 10 van deze divisie. 5x was het verlies slechts met 1 goal verschil. De directe concurrenten komen nog naar Overijssel.

  Afgelopen weekend speelde men de Sallandse derby tegen Rohda Raalte. Heino kwam er eigenlijk niet aan te pas en mocht de handjes dichtknijpen met slechts een 2-0 nederlaag.

  Heino was eerder dit seizoen te gast op De Hoge Bomen. Wij wonnen met 2-1, door zowel in de 1e als in de 2e helft vrij snel te scoren. In het laatste kwartier werd het nog spannend omdat we met 10 man verder moesten na een rode kaart voor een Westlandiaan. Helaas moest doelman Jordie van Leeuwen in blessuretijd toch nog vissen.

  Afgelopen zondag liet Westlandia tegen RKAVV zien dat er dit seizoen behoorlijke stappen zijn gemaakt in de ontwikkeling van de spelers én het team. Dit keer werd het van 2 kanten een mannelijk duel, waarbij het opvallend was dat we in de 2e helft niet of nauwelijks in de problemen zijn gekomen. Westlandia had een veldoverwicht en bijna een dozijn aan corners, maar echt lastig konden we het de doelman van RKAVV niet maken (0-0). Mooi om te zien dat de basis bestond uit 9 spelers die ook volgend seizoen actief blijven bij de zondagselectie.

  Als de heer Kaper rond de klok van 4 uur een einde maakt aan dit duel, zal duidelijk zijn of er wat te vieren is op de lange terugreis naar Naaldwijk.

  ------

  Westlandia zo. 1 won een paar weken geleden na pingels in de districtsbeker van Foreholte. In de 1/8 finale moeten we op woensdag 22 maart naar Forum Sport. Dat team was afgelopen dinsdagavond op De Hoge Bomen ook onze tegenstander in het Haaglanden Voetbaltoernooi. Na een 3-3 eindstand bereikten we ook weer via kalktrappen de volgend ronde.

  Het restant van de competitiewedstrijd bij Alcides in Meppel is verplaatst naar zaterdagavond 18 maart 18:00 uur. Westlandia moet dan tegen 10 man een 3-2 voorsprong verdedigen.

  ------

  Afgelopen zaterdag maakte Westlandia O18 reclame voor onze jeugdopleiding. Voor veel publiek moesten de talenten van trainer Kevin van Dijk in de bekerwedstrijd hun meerdere erkennen in FC Twente/Heracles. Het werd na 0-2 bij rust uiteindelijk 1-2.

  Komende zaterdag heeft, van de jeugdselecties, alleen Westlandia O21 een competitiewedstrijd bij Hercules Aftrap in Utrecht is om 12:30 uur.