• Hoe zal de wind waaien in Hoorn?

  10 nov 2021
 • Zondag 14 november 2021 vanaf 14:00 uur staat er weer een cruciaal duel voor Westlandia zo. 1 op het programma. Aan de boorden van het IJsselmeer wacht Hollandia. Dit is een zgn. "angstgegner" uit de tijd dat we in de hoofdklasse speelden. 

  8x waren we te gast op het Julianasportpark in Hoorn, maar alleen in het kampioensjaar 2008-2009 wonnen we met 1-0. In 2 duels werden de punten gedeeld. Door de lockdown dateert de laatste ontmoeting uit maart 2015 (1-0 nederlaag).

  Hollandia promoveerde vorig jaar als kampioen van de hoofdklasse naar de 3e divisie Door het seizoen  20-21 ging in oktober al een snel een streep. Ze hadden toen na 5 duels 7 punten. Dit seizoen is dus feitelijk het 1e echte seizoen voor de Noord-Hollandse club in de 3e divisie. Tot nu toe zijn de resultaten wisselend. Thuis werden in 5 wedstrijden 5 van de 9 punten behaald, waarbij de 1-1 tegen koploper OFC in het oog springt. Wat verder opvalt is dat men op eigen veld weinig doelpunten tegen krijgt. Alleen UNA wist 2x te scoren.2x werd de 0 behouden. Afgelopen zondag was er wel een 4-0 zeperd bij Blauw-Geel in Veghel.

  Westlandia had gehoopt tegen EVV vertrouwen te tanken. Helaas pakte dat anders uit, want een late goal van de Limburgers gooide roet in het eten (1-1). De toeschouwers op de Hoge Bomen zagen dat  de mannen van trainer Cesco Agterberg voldoende kansen creëerde. Ook werd tot aan de laatste seconden gestreden voor een beter resultaat. Helaas werd dat niet beloond. Mohaned Osman van Westlandia O21 mocht in de slotfase zijn eerste minuten in het vlaggenschip én ook in de 3e divisie  maken. 

  Komende zondag hebben de groen-witten hopelijk een keer de wind mee op Sportpark Juliana (Nieuwe Wal 2 1621MB Hoorn).

  =====

  De competitie in de 4e divisie ligt komend weekend stil. De talenten van Westlandia O21 komen mogelijk in actie in Hoorn of in de bekerwedstrijd van zaterdag 1 bij Voorschoten'97

  Fr@

  Foto Steve van Kesteren die afgelopen zondag na een botsing met de keeper van EVV geblesseerd uitviel