• Mike Vijverberg kiest voor de zaterdagselectie

12 feb 2021
  • Mike Vijverberg speler uit JO19-2 en eerstejaars student HBO Bouwkunde heeft ervoor gekozen om in het komende seizoen te gaan spelen in de zaterdagselectie van Westlandia.

Een voetbalgezin
    Mike komt uit een echt voetbalgezin. Mike als oudste, zijn broer Diego en zijn zus Joyce voetballen allemaal bij Westlandia en met z’n allen waren ze trouwe supporters van Westlandia zo1.
    Mike begon op zijn zesde jaar. In de F-junioren en in de E-junioren zat hij niet in de selectie. Toen hij tweedejaars D was, merkte Jeroen Spruijt hem op en zorgde ervoor dat hij via een spelerswisseling in de D-selectie kwam. Vervolgens speelde hij in de C2, de C1, de B2 en de B1. De twee jaar erna voetbalde hij in JO19-2.
    Dit seizoen werden er door corona maar weinig wedstrijden gespeeld. ‘We stonden in de middenmoot toen de competitie stopte. Ik had het naar m’n zin met het team en het was een goed niveau. Toen we niet meer konden spelen vond ik het prettig dat we nog wel konden trainen, want dan zie je je vrienden en blijf je fit.’

HBO Bouwkunde
    Mike behaalde vorig jaar juni zijn Havodiploma (zonder examen te doen) en ging studeren in Rotterdam. Zo’n studie verloopt anders door corona. Hij is nog maar een paar keer op school geweest en volgt alle colleges online. Hij heeft daar eigenlijk niet zoveel moeite mee en hij vindt de studie leuk.

Keuze voor de zaterdag
    ‘Je hebt het erover met allerlei mensen, dat je naar de zaterdag wil gaan. Het is een hoog niveau, de gezelligheid eromheen spreekt me aan en ik ken enkele spelers, Mees Mooijman en Rein Roodenrijs. Ook hoop ik dat er nog meer teamgenoten dezelfde stap zullen maken.’
    Ik heb een goed gesprek gehad met de trainers Theo Verbeek en Hans van der Kruk.
    Zij gaven aan, dat ik in Westlandia za2 begin en vandaar wordt er gekeken of een stap hoger naar za1 mogelijk is. Ik ga eraan werken om zo hoog mogelijk te voetballen.’

Mooi voorbeeld
    Het voetbaltalent van Mike komt niet helemaal uit de lucht vallen. Zijn oom is een van de clubiconen van Westlandia, een goede voetballer, die ook een team kan aansturen.
    ‘We zijn allebei verdedigers, ik speel als rechtsbenige speler meestal als rechtsachter, maar soms ook wel als linksachter. Mijn oom, Marko van der Knaap speelde meer vanuit het centrum.’
    Mike is realistisch. Hij weet dat hij nooit zo goed zal worden als zijn oom, maar ik ga er wel aan werken om zo goed mogelijk te worden.

De bijgevoegde foto van Mike is gemaakt op zaterdag 30 november 2019 tijdens een wedstrijd tegen Velo. Hij was toen 16 jaar en speelde in JO19-2.
    Wij wensen volgend seizoen Mike Vijverberg heel veel succes in de zaterdagselectie van Westlandia.

JvdM