• In Memoriam Arnold Vijverberg

  26 okt 2019
 •  

   

  IN MEMORIAM  ARNOLD VIJVERBERG

   

  10081936                                                                                                                                                          23102019

  Woensdag j. l. vernamen wij het trieste bericht. dat ons erelid Arnold Vijverberg die dag plotseling is overleden, In de advertentie gaf de familie gewag van het feit dat Arnold zijn leven was ingericht op “Liefde is het verlangen, om meer te geven dan te ontvangen”.

  Zo kenden wij hem ook, altijd dienstbaar en klaarstaan voor anderen.

  In de jaren zeventig was Arnold al bij de club betrokken, om in de bouwcommissie gestalte te geven aan het onderkomen, op de Hoge Bomen, waarin we nu na 45 jaar nog fijn wonen. Van 1996 tot 2005 is hij penningmeester van de vereniging geweest.                De kampioenschappen van 1997, 1999 en de promotie naar de hoofdklasse in 2001 trokken een financiële wissel op de vereniging, die hij in goede banen heeft geleid. Ook de club van 100 had zijn belangstelling, elk jaar keek hij uit naar de resultaten. Ook was hij betrokken bij het jaarlijkse festijn van de toegangslegitimatie, 1200-1500 brieven gingen in de zomer uit naar de leden, met hun vrijkaart voor het nieuwe seizoen, 13 seizoenen heeft hij hieraan meegewerkt. Door zijn werk bij de Rabobank kende Arnold vele wegen, waardoor de club gebruik kon maken van de kennis die bij de bank aanwezig was. Groot was ook zijn boekhoudkundige achtergrond, alle klanten die hij bij de Rabobank bediende waren bekenden van Arnold en hij wist de ellenlange bankrekeningnummers veelal uit zijn hoofd.                                               

  Na zijn actieve jaren als penningmeester heeft hij gewerkt aan de vriendschap die nog steeds bestaat met diverse ex-bestuurders, hij zal gemist worden  bij de klaverjasmiddagen die jarenlang met Janus, Jan, Ton en de eegaas  zijn gespeeld.                                      Tijdens de rust wilde hij altijd de stand weten, van de overige wedstrijden, zijn telefoon bracht dikwijls uitkomst, na de wedstrijd bij een glas rode wijn werd er nog verder gediscussieerd over het verloop van de strijd.                                                                        Vrijwilligerswerk deed hij ook nog voor mensen met een kleine beurs, die hij begeleidde met belastingzaken, natuurlijk pro Deo, ook in de kerk, bij Careyn en Cantate Domino was hij belangstellend om iets voor hen te doen.                                                                         Op het sportpark was zaterdag 26 oktober te merken dat er verdriet was, de vlaggen hingen halfstok en de spelers voetbalden met rouwbanden, als eerbetoon aan een Westlandiaan pur sang. De club zal zijn bijdrage gaan missen. RKVV – Westlandia zal Arnold als een kanjer herinneren en hoopt dat de familie het verlies een plekje kan geven.                            

  Woensdag 30 oktober wordt hij begraven.

  Moge hij rusten in vrede

  Namens het bestuur,                                                                                                                  

  Ton Ballering