• In Memoriam Jan van Schie

  30 okt 2019
 •  

  IN MEMORIAM JAN VAN SCHIE

  30-08-1930                                                                                                         27-10-2019

  Zondag 27 oktober bereikte ons het verdrietige nieuws dat, ons erelid sinds 1997,  Jan van Schie op 89 jarige leeftijd is overleden, in het bijzijn van zijn naaste familie.

  Jan heeft altijd aan de Molenlaan te Honselersdijk gewoond en werd lid bij RKVV-Westlandia kort na de oorlog in 1946. In 2016 is hij voor 70 jaar lid zijn van zijn cluppie door de voorzitter gefêteerd met de erespeld van Westlandia en bloemen Ook mocht hij de waardering van de koningin ervaren toen hij tot lid werd benoemd  in de Orde van Oranje-Nassau.

  Jan speelde in zijn jonge jaren in het 2e of het 3e elftal, een enkele keer mocht hij in Westlandia 1 optreden. In 1975 speelde hij zijn laatste wedstrijd en is toen gevraagd om in het hoofdbestuur plaats te nemen. 

  Jan is van 1975 tot 1997 lid geweest van het hoofdbestuur en daarvoor door voorzitter Janus Kouwenhoven tot erelid benoemd. In het hoofdbestuur had Jan de taak het onderhoud van de velden te leiden opdat, toen allemaal nog grasvelden, er elke week alle wedstrijden konden worden gespeeld. In het jubileumboek van Westlandia 60 jaar stond dat hij de praatpaal voor de spelers was. Ook heeft hij 10 jaar de technische commissie gestalte gegeven en de basis mee helpen leggen, waar Westlandia nu staat.  Jan zorgde ook voor de ballen, de doelen het krijten en belijnen van zes velden en wat verder nodig was om wedstrijden te spelen. Op zaterdagmorgen zorgde hij voor de veldindeling en was al vroeg bij de club, het werk thuis in de tuin schoot daar wel eens bij in.        Jan heeft op vele vroege ochtenden de strijd aangebonden met de mollen, Jan won. Hij assisteerde de penningmeester bij de “luie betalers”, in oktober ging Jan de kleedkamers binnen om diegenen die nog niet betaald hadden er op te wijzen dat zij de volgende week niet konden spelen, één speler die vroeg of hij terug had van f. 1.000.00 flikte dat maar eenmaal. Toen Westlandia nog maar kort aan de Hoge Bomen speelde en het water voor de tribune slecht weg liep, heeft hij met andere bestuursleden drainage ervoor aangelegd, dat deden ze voor de toeschouwers, via de gemeente zou zoiets nog heel wat natte voeten hebben gegeven.

  Na zijn bestuursperiode werd hij lid van de sponsorcommissie en trachtte bedrijven over te halen een reclamebord te plaatsen, kijkt u maar hoe hij geholpen heeft om het veld het aanzien te geven zoals het er nu uitziet.

  De laatste jaren kwam hij nog wel bij de club, was een trouw supporter en had ook zijn zienswijze maar de  fysieke werkzaamheden liet hij los. Zijn kritische commentaar zullen we missen. 

  RKVV-Westlandia zal zondag 3 november met rouwbanden spelen op een sportpark dat een weekend veel verdriet moet verwerken, waarom dan ook de vlaggen halfstok hangen.

  Wij wensen zijn vrouw Ria, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe, om het gemis van echtgenoot, vader en opa een plekje te geven.

  Moge Jan rusten in vrede.

  Namens het bestuur

  Ton Ballering