• In Memoriam Joop van den Ende

21 nov 2020
  •                                                      In Memoriam Joop van den Ende

18 augustus 1936                                                                                           17 november 2020

Vrijdag 20 november ontvingen wij het droevige bericht dat Joop van den Ende op dinsdag 17 november op 84 jarige leeftijd is overleden.

Wij verliezen in hem een lid die zich 73 jaar lang Westlandiaan voelde en het oudste lid was van RKVV - Westlandia. Joop is een telg uit een Westlandia familie pur sang. Zijn vader Jan van den Ende heeft mede aan de wieg gestaan bij het oprichten van Westlandia, was ook voorzitter in de jaren dertig van de vorige eeuw en zijn hele verdere leven erevoorzitter. Joop is al op 11 jarige leeftijd lid geworden van onze groen/witte club, door bij de penningmeester over zijn geboortejaar één jaar te jokken, opdat hij als 12 jarige werd aangezien terwijl hij pas 11 jaar oud was.

Joop heeft in de jaren zestig het doel van Westlandia 1 beschermd tegen inslagen en was bekend in de omgeving als een solide sluitpost, hij draaide zijn hand niet om voor een fraaie zweefduik naar de bal tot verdriet van zijn opponenten.

Na zijn actieve periode heeft hij met de SRV wagen in Naaldwijk rond gereden, met zuivel en levensmiddelen, en één keer per jaar deden alle broers en de vrouwen van de van den Ende ’s het aanbod bij het bestuur van Westlandia dat na de donderdagavond trainingen ieder van de leden en begeleiding een bordje met spiegeleitjes en brood werd aangeboden, hetgeen door het bestuur en de spelers zeer werd gewaardeerd.

Na het overlijden van vader Jan, in de jaren negentig, heeft Joop vele jaren de Jan van den Ende bokaal uitgereikt, tijdens de jaarlijkse ledenvergadering, aan het elftal dat in de ogen van het bestuur daar het meeste recht op had en altijd vroeg Joop op de jaarlijkse ledenvergadering een APPLAUS AAN DE LEDEN VOOR HET WERK VAN HET BESTUUR.

We zullen hem herinneren als een betrokken man bij alle verenigingsactiviteiten.

Moge zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen kracht vinden om dit grote verlies te dragen.

Namens het bestuur

Ton Ballering