• IN MEMORIAM THEO SCHALKE

11 feb 2021
  • 19-1-1941                                                                                                                                                       8-2-2021

Bedroefd vernamen wij dat Theo Schalke op 8 februari op 80 jarige leeftijd plotseling is overleden.

Theo een Westlandiaan in hart en nieren is niet meer onder ons.

Theo is vanaf 1952 lid van RKVV Westlandia en dat betekent dat hij bijna 70 jaar lid is geweest van onze mooie vereniging. Hij zette zich overal waar nodig, in voor een goed verloop, o. a. leider van Westlandia 3 en hulp in de kantine nog aan de Langebroekweg voor 1975 toen Westlandia verhuisde  naar “De Hoge Bomen”. Zijn adagio luidde  “joh tis voor ons cluppie”.

Theo had al vroeg contact met Westlandia, met zijn bedrijf en is zeker één van de eerste sponsors, want gebak dat gaat er altijd in. De Tom Pouces stonden hoog op de lijst als verjaardagscadeau bij de vrijwilligers en Theo zorgde altijd voor een prompte levering en daarvan werd lekker gesmikkeld.

Theo was ook een fan van het eerste team, zowel de thuis- als de uitwedstrijden werden bezocht, altijd had hij wel een uitspraak die het eerste team naar de overwinning bracht, helaas kwam het niet altijd uit maar Westlandia 1 haalde punten binnen, die Theo min of meer had voorspeld. Bij de uitwedstrijden was er geen betere chauffeur dan Theo, je moest flink lobbyen als je ook een keer mocht rijden. PSV was ook een club, waar Theo voor viel, samen met Aad de Vette verdedigden zij zich tegenover alle Feijenoord en Ajax Westlandianen.

Vanaf 1998, Theo was toen min of meer al met pensioen, werd hij de baas over de drukkerij, alwaar het clubblad “De Westlandiaan” in een oplage van 1250 stuks werd vervaardigd op dinsdag, op woensdag werd dan alles klaargemaakt voor verzending, een hele organisatie, maar Theo had dat flink in de hand.  Het gebeurde wel eens dat de Risograph kuren vertoonde, beter was het dan om niet in de kamer te komen waar Theo trachtte het spul weer op gang te krijgen, aan het lawaai kon je afmeten of alles voor of tegen de wind werkte.

Van het sponsoren maakte Theo ook veel werk, voor de jeugd was er het “Paul Schalke” toernooi. Elke thuiswedstrijd kwamen er schnitten voor de loterij en bij elke actie die Westlandia op touw zette was Theo present, de nieuwbouw in 2001 was een stevige actie en de zonnepanelen mochten ook in Theo’s portefeuille plaats nemen.

Persoonlijk zal ik missen dat als ik ging wandelen op maandag, Theo mij achterop reed met zijn fiets en al voor ik het wist hoorde “môgge Ton bakkie doen bij de club?” altijd in voor een praatje en positief commentaar.

Onbegrijpelijk dat in een dag of nog korter iemand zo maar uit je horizon verdwijnt, maar ik weet zeker dat Theo een goede plaats krijgt, zijn inzet bij de parochie St. Adrianus en zijn collegialiteit met pastoor Jaap Steenvoorden, staan hiervoor garant.

“Een levensgenieter die met al zijn passie en kracht voor iedereen klaarstond”, stond op Theo ’s rouwadvertentie.

Moge zijn vrouw Ans, de kinderen en de kleinkinderen kracht vinden om dit grote verlies een plekje te geven.

Rust in vrede Theo.

Namens het bestuur van RKVV Westlandia