• Indeling jeugdteams seizoen 20/21

12 mei 2020
  • In verband met de uitbraak van het Corona virus heeft de KNVB al enige tijd geleden besloten dat de jeugdcompetities van het seizoen 2019-2020 niet uitgespeeld gaan worden. Nu mag er sinds kort gelukkig wel weer getraind worden door de jeugd tot en met 18 jaar, zij het met duidelijke regels en naleving van het protocol.  Daarmee zijn tevens de voorbereidingen gestart voor het nieuwe seizoen. De nieuwe voorlopige jeugdselecties zijn begonnen met trainen en ook het merendeel van de breedte teams zijn weer begonnen in de huidige samenstelling. Zoals het er nu uitziet kan er tot eind juni doorgetraind worden op het sportpark.

De Jeugdcommissie zal in de komende weken de teams voor het seizoen 2020-2021 gaan samenstellen. Wij zijn altijd bezig om dit teamindelingsproces zo goed mogelijk op te pakken, maar helaas kunnen wij nooit iedereen – zowel de jeugdleden als hun ouders – tevreden stellen. Het vertrekpunt is het totaal aantal jeugdspelers in een klasse. Bij het samenstellen wordt ernaar gestreefd om spelers van zo veel als mogelijk gelijk niveau in een team te plaatsen. De input van de leiders, trainers en technisch coördinator wordt gevraagd over de individuele ontwikkeling van jeugdspelers op de gebieden techniek, inzicht en beleving. Naast de individuele ontwikkeling van spelers vindt doorstroming ook plaats door de doorstroming van spelers van selectie naar breedte teams. Hierdoor kunnen verschuivingen in de breedte teams plaatsvinden ten opzichte van de huidige teamsamenstelling. Het is gebleken dat spelen in een team met spelers van gelijk niveau de spelvreugde bevordert. De Jeugdcommissie streeft ernaar om begin juli de voorlopige teamindeling voor het seizoen 2020-2021 bekend te maken op de Westlandia website. In de eerste weken van het nieuwe seizoen kunnen er nog teamwijzigingen doorgevoerd worden.

Lidmaatschap opzeggen?

Hoe jammer wij dit ook vinden, maar mocht je inderdaad overwegen om te stoppen met voetballen bij onze mooie vereniging Westlandia, zeg dan je lidmaatschap op vóór 15 juni 2020. Dit kan je doen via een mail naar ledenadministratie@rkvv-westlandia.nl. Indien je vóór 15 juni opzegt, kunnen we je op tijd uitschrijven bij de KNVB. De Jeugdcommissie zal je dan ook niet meer indelen voor het nieuwe seizoen.

Bij vragen kan je terecht bij de betreffende wedstrijdsecretaris.

De Jeugdcommissie