• Internationale versterking voor de zaterdagselectie

  16 sep 2023
 • Hij kwam eigenlijk een beetje aanwaaien bij Westlandia vanuit de Benedenwindse Eilanden. Hij is Ricky Hodge. Hij voetbalde in Oranjestad op Aruba en kwam 3 weken geleden naar Nederland. Via wat omwegen kwam hij terecht in Westlandia za1. De trainer van O23, Chris van Dam bracht hem onder de aandacht van Marko vd Knaap. Die adviseerde hem om te beginnen in Westlandia za1 en zich zo te bewijzen. Hij heeft inmiddels al minuten gemaakt in het team van Theo Verbeek en Rob Klop. Hij was wel tevreden over zijn debuut, maar hij moest nog wel wennen aan de andere spelers. In het partijtje op de training liet hij donderdagavond al zien dat hij wel een neusje heeft voor doelpunten.

  Dakota
  Ricky Hodge speelde op Aruba (sinds 2010 een zelfstandig land) in Oranjestad bij de voetbalvereniging Dakota. Dat team kwam uit in de eerste divisie. Daarnaast speelde hij ook wedstrijden in het nationale shirt van Aruba. Er waren wedstrijden tegen Sint Maarten, Antigua en er wacht nog een wedstrijd tegen de Virgin Islands.

  Positie in het veld
  Ricky is een voorhoedespeler, hij heeft snelheid en een dribbel. En hij pikt zijn doelpunten mee. Hij is geen fan van meeverdedigen. Hij heeft inmiddels het groen en witte tenue van Westlandia gekregen en hij hoopt zich zaterdag in de bekerwedstrijd thuis tegen Brielle van zijn beste kant te laten zien. Wij wensen Ricky Hodge veel succes bij Westlandia za1.

  Jan van der Meijs

   

  Op de foto staat Ricky samen met trainer Theo Verbeek