• Jeugdbestuur/Jeugdcommissie reageert op jeugdkwestie

  29 sep 2023
 • Beste ouders van onze geliefde Westlandianen,

  Naar aanleiding van eerdere berichtgeving op sociale media en in het nieuws over jeugdgroep(en) die kinderen lastig zouden vallen, willen wij graag eenmalig vanuit het jeugdbestuur reageren op deze kwestie.

  Het is ons natuurlijk niet ontgaan dat RKVV Westlandia genoemd is in bovengenoemde berichtgeving, en we zijn op de hoogte van dit probleem.
  We willen echter benadrukken dat er geen grote incidenten op ons terrein hebben plaatsgevonden. Indien dit wel het geval is, zullen we de juiste stappen nemen samen met de betrokkenen en de politie inschakelen.
  We willen vooral dat ons terrein een leuke en veilige plek blijft voor iedereen, niet alleen nu, maar altijd.

  Als ouder kun je eraan bijdragen jouw zoon of dochter veilig naar de voetbalclub te laten komen en weer naar huis te laten gaan:

  • Samen fietsen: Als ouder kun je een buddy-systeem of een fietsgroep organiseren, zodat niemand alleen onderweg is.

  • Praten over veiligheid: Zorg ervoor dat jouw zoon of dochter weet wat te doen in een bedreigende situatie.

  • Melden: Als er incidenten zijn (geweest) die betrekking hebben op de veiligheid van jouw zoon of dochter, laat dit dan weten aan de coördinator van de juiste leeftijdsklasse en schakel de politie in.

  Ruby van Doorn: JO6, JO7, JO8, JO9, JO10
  Wim Verschoor: JO11, JO12, JO16, JO17, JO18, JO19
  Suzanne Klijn-van Soest: JO13, JO14, JO15

  We hebben begrip voor de bezorgdheid van ouders en nemen deze zeer serieus. Daarom willen we ouders, trainers en begeleiders nogmaals vriendelijk verzoeken extra aandacht te besteden aan de veiligheid van de kinderen op en rondom de club.